obavezno pročitajte

Fitnes trener odgovara na pitanje koje mnoge zanima: Da li možemo da smršamo ako preskačemo obroke?

Povremeni post, koji podrazumeva preskakanje obroka, postao je popularan način gubitka na težini, piše portal "Pop šugar" (PopSugar).

Nutricija 08.08.2018. - 17:24h Autor: Super žena
Foto: Shutterstock

Oakav način ishrane treba da pomogne u regulisanju šećera u krvi i povećanju vašeg hormona rasta, koji mogu pomoći da sagorite masnoću i postignete svoje ciljeve.

Ali koji je najbolji način za povremeni post za gubljenje težine?

Postoji nekoliko načina, a najpopularniji je 16:8, tokom kojeg jedete osam časova, a "čistite se" preostalih 16.

Ovo može izgledati jednostavno, ali treba da shvatite koje je vreme najbolje za vežbanje, šta vam je dozvoljeno da popijete tokom 16 časova čišćenja i koliko bi zapravo trebalo da jedete u roku od osam sati. To je objasnio lični trener Maks Veber.

Na postu na Instagramu koristio je primer po kom se od 12 (u podne) do osam uveče sme unositi hrana, a ostalo vreme ne sme.

 

A post shared by Max Weber (@maxweberfit) on

Pre 12 možete se baviti laganim aktivnostima, ne unositi kalorije, piti mnogo vode i drugih napitaka bez kalorija poput crne kafe. Isto je i posle osam uveče kad se završi vreme tokom kojeg je dozvoljen unos kalorija.

Tokom prozora ishrane, od 12 do osam uveče i dalje bi trebalo da se držite svakodnevne kalorijske mete. Možete da rasporedite obroke kako želite dok se držite dozvoljenih dnevnih kalorija. Maks je predložio da vežbate što je moguće vremenski bliže vašem "prozoru za ishranu (od 12 do 8)", jer će tako vremenski raspored treninga i kada možete da jedete raditi za vas.

Međutim, on primećuje da povremeni post nije obavezan za gubitak masti. To je samo program koji neki ljudi vole da primene kako bi regulisali nivo insulina, povećali gubitak težine i stali na put svojim obrocima.

"Još treba jesti manje kalorija nego što dnevno sagorite da biste izgubili masnoću. IF može to učiniti lakšim, dajte mu šansu i uverite se", navodi trener.

 

Brazilska dijeta: Za mesec dana gubi se i do 12 kilograma! (JELOVNIK)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...