Prebrodite osećaj gladi

Vitki i zdravi: Magična voda sa limunom topi kilograme!

Limun dijeta je jednostavan i cenom pristupačan način čišćenja organizma od toksina, a samim tim i vraćanja telu potrebnog elana
Nutricija 28.11.2013. - 18:06h Autor: haber.ba
Foto: Thinkstock

Opstanak u trci života često nam ostavlja malo vremena za brigu o vlastitom zdravlju. Loše prehrambene navike, rad do kasno u noć i žurke na kojima se opuštamo od naporne radne nedelje ostavljaju trag na koži, ali i vagi. Osim toga, često zaboravljamo na važnost detoksikacije organizma.

 

U svetu još znana kao "Master Cleanse Diet", limun dijeta je jednostavan i cenom pristupačan način čišćenja organizma od toksina, a samim tim i vraćanja telu potrebnog elana.

 

Sastojci za magični napitak: 2 kašike sveže isceđenog limunovog soka, 2 kašike javorovog sirupa ili meda, 1/10 kašičice cayenne ljute papričice, 1/2 čaše vode

 

Doručak: Jedna posudica zobenih pahuljica bez šećera, 1 čaša vode sa limunom

 

Ručak: Domaća supa i jedna porcija kuvane piletine, 1 čaša vode sa limunom

 

Užina: Posudica voća, 1 čaša vode sa limunom

 

Večera: Jedna porcija grilovane piletine ili ribe, 1 čaša vode sa limunom

 

Prednosti dijete
Sok od limuna
bogat je izvor limunske kiseline koja pomaže pri jačanju imunološkog sistema. Prirodni šećeri koji se nalaze u ovom napitku podižu nivo energije, dok ljuta papričica deluje kao pobuda metabolizmu, što rezultuje bržim gubljenjem kilograma. Već nakon nedelju dana osećaćete se bolje, a vaše telo će biti oslobođeno toksina, a samim tim spremno na borbu sa bolestima koje nastupaju u hladnijim mesecima.

 

Svaka dijeta predstavlja izazov telu, ali i stavlja pred vas test upornosti. Neka vam prethodne činjenice pomognu da prebrodite osećaj gladi, moguće glavobolje zbog čišćenja organizma i u kratkom razdoblju udahnite svom organizmu novi život.

 

Moguće nuspojave
Konzumacija prevelikih količina vode sa limunom može i da našteti. Naime, zbog čestog kontakta zuba sa limunskom kiselinom može doći do erozije istih i preosetljivosti na visoke ili, pak, niske temperature. Nadalje, ovaj napitak može da dovede do gorušice. Takođe, limunska kiselina je poznata po svojim diuretičkim svojstvima, što znači da ćete češće ići u toalet i morati da nadoknadite gubitak tečnosti običnom vodom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...