Ne preterujte sa njima

Oprezno sa kiselim krastavčićima: Evo ko treba da ih jede što manje!

Prosečni kiseli krastavac srednje veličine sadrži čak 800 mg natrijuma. Suvišan natrijum u ishrani stvara veći pritisak na krvne sudove

Fitnes & Nutricija
13:28h Autor:
Oprezno sa kiselim krastavčićima: Evo ko treba da ih jede što manje!
Foto: Shutterstock

Retko ko može da odoli zimnici, a naročito kiselim krastavčićima. Međutim, omiljeni kornišoni mogu da budu okidač za opasne bolesti, piše Lepa&Srećna.

Prema medicinskim istraživanjima uživanje u kiselim krastavčićima može da poveća krvni pritisak koji je glavni uzrok za srčani udar. Prosečni kiseli krastavac srednje veličine sadrži čak 800 mg natrijuma. Suvišan natrijum u ishrani stvara veći pritisak na krvne sudove, jer u njih ulazi više tečnosti kako bi se natrijum razblažio.

Koja ruka boli pred sam srčani udar: Simptomi koje ne smete ignorisati!

foto: Shutterstock

Odrasli ne treba da unesu više od 2,4 grama natrijuma dnevno, pa samo 3 krastavčića na dan mogu biti okidač za visoki krvni pritisak. Jedan kiseli krastavčić ne može da vas ubije, naročito u kombinaciji sa drugom hranom, ali osobe sa visokim krvnim pritiskom treba posebno da budu oprezni sa ovom namirnicom.

Visok krvni pritisak uzrok je za srčani udar, srčani zastoj, probleme sa bubrezima i vaskularnu demenciju, pa ukoliko imate problem sa povišenim pritiskom važno je da redukujete ishranu.

I nizak krvni pritisak može biti opasan: Ovo su glavni uzroci i simptomi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs