Obratite pažnju

Ovako ne smete da uzimate vitamine: Ni ne znate koliko je to opasno!

U sezoni prehlada i virusa mnogi smatraju da je glavna zaštita dodatno snadbevanje organizma vitaminima, ali ne znaju koliko to može da ošteti zdravlje i prouzrokuje bolove

Nutricija
14:49h Autor:
Foto: Shutterstock

Vitamini su neophodni za zdravlje i vitalnost organizma, ali retko ko zna da uzimanje tableta vitamina stvara ozbiljne probleme u organizmu, piše Lepa & srećna.

 

Istraživanja dokazuju da često uzimanje tableta vitamina može da stvori bolnu gorušicu. Ove tablete iritiraju jednjak i podstiču lučenje želudačne kiseline, a to je glavni uzrok jakih bolova u stomaku. Tablete vitamina su uglavnom prilično krupne i mogu da ugroze funkcionisanje mišićnog prstena, dela koji spaja želudac i jednjak.

 

Ni tablete, ni ishrana: Ovo je najbolji lek za prehladu!

foto: Shutterstock

Lekari ističu da, ukoliko patite zbog jake gorušice usled uzimanja tableta vitamina, treba što pre da prestanete sa njihovim korišćenjem. Ali, ukoliko su takvi vitamini predviđeni terapijom, a muči vas gorušica, savetuje se da promenite proizvođača leka i da birate tablete manje veličine. Stručnjaci nas podsećaju da dejstvo vitamina tableta još uvek nije detaljno istraženo, pa je najbolje da se okrenete klasičnom snadbevanju tela vitaminima i mineralima, preko zdrave hrane.

 

Po receptu Nade Macure: Napitak koji čuva od prehlada i virusa!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...