Pokušajte

Stručnjaci otkrili: Šta da uradite pre odlaska u prodavnicu da biste uštedeli!

Zanimljiv zaključak istraživanja

Fitnes & Nutricija
Autor:
Stručnjaci otkrili: Šta da uradite pre odlaska u prodavnicu da biste uštedeli!
Foto: Shutterstock

Kupci koji jedu zdrave zalogaje pre nego što se upute u prodavnicu biraju zdravije opcije kada se nađu između polica supermarketa. Ovo je zaključak studije provedene pod vođstvom dr Anera Tala iz Fud end Brend Laba u časopisu “Psiholodži end Marketing”.

Ispitanici su bili podeljeni u tri grupe: jedni su pre odlaska u prodavnicu pojeli krišku jabuke, drugi keks, a treći su išli praznog želuca. Istraživači su otkrili da su konzumenti jabuke kupili 28 posto više povrća i voća od konzumenata keksa, a 25 posto više od onih koji nisu pojeli ništa.

Do sličnih rezultata došli su i istraživači iz jedne druge studije koji su kupcima pre odlaska u prodavnicu dali čašu čokoladnog mleka. Jednoj grupi rekli su da je u pitanju zdravo mleko, a drugoj da je reč o lošem napitku.

Spas od neuspele kupovine: Pridržavajte se pravila 3-7-14!

foto: Shutterstock

Oni koji su mislili da su pili nešto zdravo odabirali su i zdravije namirnice u radnji.

Štagod vas usmerava prema zdravijem razmišljanju bez obzira je li reč o zdravoj hrani ili nečemu drugom, može uticati i na vaše odluke prilikom kupovine, zaključio je dr Tal.

Upravo zato, ako želite da se zaštitite od gomilanja nezdravih proizvoda u svom domu, pre odlaska u market pojedite neki komad voća ili povrća, kako savetuju stručnjaci.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs