hrono trikovi

Od čega se gojite: Odredite vaš oblik tela i znaćete!

Odvojili smo nekoliko tipova kritične građe i otkrili rešenje ishranom

Nutricija 19.11.2017. - 20:09h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock

Za uspostavljanje osnova hrono ishrane najvažnije je, možda niste znali, ustanoviti oblik, odnosno, građu tela i klasifikovati tipove. Po takvim karakteristikama određuju se takozvane kritične zone i ustanovljava se koje to namirnice prave najveći problem pri gojenju.

 

Uzroci, uslovno rečeno, deformacije tela mogu biti u proteinima, varivu, šećeru, ali kod određene građe neke su namirnice akcentovane kao glavni uzročnici taloženja masti.

 

Odvojili smo nekoliko tipova kritične građe i otkrili rešenje ishranom.

 

Za lošu građu ima rešenja: Doktorka otkriva kako da promenite prirodni oblik tela!

foto: Profimedia

Venerin tip

Nekada su ženske obline bile veoma popularne, ali još pre par decenija taj je trend postao aut i smarta se prekomernom kilažom. Dakle, oblinama obdarena žena rešiće problem sa višim unosom mesa. Mleko se treba potpuno izbaciti iz ishrane. Kuvano povrće jesti samo u ograničenim količinama.

 

Kruška tip

Oblik tela je baš u obliku kruške - uža ramena, manje grudi, ali jači kukovi, zadnjica i butine. Problem se rešava sa unosom masnoća prilikom doručka, unos mesa treba povećati. Neizostavni su voćni obroci.

 

Dženifer Lopez tip

Približno savršenoj građi, ali zadnjica je prenaglašena i u disbalansu sa građom tela. Prilikom gojenja, kod ovog tipa, masnoća se gomila u predelu zadnjice bokova i delimično butina i formira tvrdokorni celulit. Hleb i testeninu u potpunosti treba izbaciti, čak i namirnice sa niskim procentom masnoće (jogurt, ulje, maslac...)

 

Obrnuti trougao tip

Naglašena ramena i grudi. Veliki stomak, ali noge normalne građe, pa čak i tanje. Problem se rešava ishranom bogatom povrćem (bez krompira i skoroba), izbaciti testo i doručkovati obavezno.

 

Peščan sat tip

Ovde je telo u obliku peščanog sata. Dakle naglašene grudi, uži struk, ali naglašena pozadina i jake noge. Zvuči gotovo savršeno, ali kod gojaznosti ovaj tip deluje zdepasto. Rešenje ishranom je unos proteina, sira, ribe, za ručak jesti voće.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...