neverovatno

Zapisan u Bibliji, koristi se preko 3.500 godina: Čaj koji leči 20 bolesti! (RECEPT)

U Bibliji se naziva drvetom života, a drevni Egipćani prvi su ga koristili u medicinske svrhe. Ovaj dragulj u svetu flore pomaže kod najšire lepeze zdravstvenih tegoba, a od njega vrlo lako možete napraviti lekoviti napitak...

Fitnes & Nutricija
11:37h Autor:
Zapisan u Bibliji, koristi se preko 3.500 godina: Čaj koji leči 20 bolesti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Otac medicine Hipokrat preporučivao je koncentrat maslinovog lišća obolelima od raznih stanja. Lekovitost masline spominje se i u Bibliji u kojoj se ta dragocena biljka naziva drvetom života, ali većina ljudi još uvek nije upoznata sa lekovitim moćima maslinovog lišća koje se koristi već 3.500 godina.

Istraživanja su dokazala da maslinovo lišće poseduje antivirusna svojstva i da može delovati bolje od farmaceutskih antibiotika.

foto: Profimedia

Dobrobiti ekstrakta maslinovog lišća:

  • Ojačava imunološki sustav
  • Sprečava virusne bolesti poput gripa
  • Olakšava bol u grlu, sinusitis i upalu pluća
  • Leči bolesti poput artritisa, psorijaze, hroničnog umora i prehlade
  • Deluje antibakterijski i protugljivično kod atletskog stopala, gljivica na noktima, gljivične infekcije i klamidije
  • Sprečava osteoporozu
  • Pomaže kod mršavljenja
  • Održava mentalno zdravlje

Za nedelju dana struk se smanji za 8 centimetara: Ovaj čaj svi piju! (RECEPT)

Maslinova grančica poznata je kao simbol mira pa ne čudi da čaj od maslinovog lišća deluje umirujuće, opuštajuće i dragoceno na zdravlje. Ovaj čaj uspešno se bori protiv zdravstvenih boljki kao što su grip, herpes, ateroskleroza, infekcija mokraćnih kanala, hepatitisa B i drugih. Sastojci za lekoviti čaj od maslinovog lišća: 15 do 20 osušenih listova masline, 2 do 3 dl vode Priprema: Listove masline stavite u kipuću vodu i kuvajte ih 10 minuta. Nakon toga sklonite vodu sa vatre i pustite da se hladi 15 minuta. Po želji čaju dodajte limunov sok i med kako bi imao bogatiji okus. Savet: Za maksimalnu dobrobit čaj od maslinovog lišća konzumirajte redovno nekoliko nedelja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs