Zdravu telesnu težinu možemo održavati mlečnim proizvodima

Kao dobar prirodni izvor kalcijuma i belančevina možemo konzumirati mleko, jogurt, sir i druge mlečne proizvode, koje redovno uključujemo u doručak, ručak ili večeru
Nutricija 05.07.2017. - 12:42h Autor: Promo
Foto: Promo

Razvoj prekomerne telesne težine ili pretilosti u današnje vreme postaje problem sve većih dimenzija i može uzrokovati različite moderne bolesti. Sve to je obično posledica nezdravog stila života što obuhvata i telesnu neaktivnost i nezdravu prehranu.

 

Za naše dobro zdravstveno stanje i blagostanje, pravilan način ishrane veoma je važan. Moramo svakodnevno uzeti vremena za redovne obroke koji će se sastojati od zdrave i raznovrsne hrane koja uključuje mleko i mlečne proizvode.

 

Kao dobar prirodni izvor kalcijuma i belančevina možemo konzumirati mleko, jogurt, sir i druge mlečne proizvode, koje redovno uključujemo u doručak, ručak ili večeru. Ako trebamo manje kalorične obroke možemo koristiti mlečne proizvode iz obranog mleka. Važno je da je vrsta i količina namirnica prilagođena vlastitim prehrambenim potrebama, a takođe smo redovno telesno aktivni.

 

Ponekad se prekomerna težina i pretilost pojavljuju već kod dece i adolescenata što može dovesti do nezdrave težine u odrasloj dobi. Uravnotežena prehrana i primerena telesna aktivnost za vas su posebno važne jer se na taj način stiču zdrave navike za celi život.

 

Ne zaboravite: Mlečno je super!

 

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...