Lečite se iznutra

Kako da snizite sedimentaciju bez lekova: Ovako telo može brzinski da ozdravi!

Snižavanjem sedimentacije zapravo ćete sprečiti ili izlečiti upale, ali i mnoge bolesti
Nutricija 12.06.2017. - 19:57h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Nivo sedimentacije u urinu na laboratorijskom testu zapravo označava nivo zapaljenskih procesa u telu.

 

Ovaj nalaz lekar zahteva i kada sumnja na oboljenje bubrega, artritis, autoimune i srčane bolesti, ali sam nivo sedimentacije ne može da bude dokaz bilo kakve bolesti. Prati se zbog evidencije o lečenju ili eventualnom pogoršanju bolesti.

 

Budući da označava zapaljenja u organizmu, najbolji način da snizite sedimentaciju jeste da zalečite upale u telu, a to se najlakše postiže kroz ishranu.

 

Ishrana bogata svežim voćem, povrćem i semenkama najbolja je za sprečavanje zapaljenskih procesa. Na primer, borovnice i brusnice pružaju dodatnu zaštitu od upale, a odličan je i ananas, zbog enzima bromelaina, koji ima jako antiupalno dejstvo.

 

Alarm da vam je telo prepuno šećera: Situacija je već kritična, 12 znakova vas upozoravaju!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ono što bi trebalo ograničiti ili potpuno izbaciti iz svakodnevnog jelovnika su crveno meso, alkohol, hidrogenizovane masti, kao i rafinisani šećeri i brašno, jer ubrzavaju proces zapaljenja u telu.

 

Za smanjenje upala važno je i da u ishranu ubacite đumbir, kroz svež plod, prah ili čaj, piše Leaf.tv. Aktivna jedinjenja iz đumbira značanjno smanjuju mogućnost upale, a sličan efekat ima i kurkuma.

 

Kako biste snizili nivo sedimentacije, važno je da svakog dana unosite omega 3 masne kiseline. U najvećoj količini ima ih u lanenom ulju i lososu.

 

Snižavanjem sedimentacije zapravo ćete sprečiti upale, ali i mnoge bolesti.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs