Hit u Americi

Čuvena VB6 dijeta

Skraćenica nastala od Hranite se kao vegani pre 6 sati, označava novi trend među načinima ishrane koji, ne samo da pomažu kod gubljenja viška kilograma, već i zdravom životu
Fitnes & Nutricija
14:00h Autor:
Čuvena VB6 dijeta
Foto: Shutterstock

Najnovija dijeta koja pomera način na koji razmišljamo o dijetama trenutno je pravi hit u Americi. Dijeta potencija zdrav način ishrane na nov i zanimljiv način, konačno oseveženje nakon manje-više istih priča. U VB6 (eat vegan before 6pm) dijeti do 18h možete da jedete namirnice samo koje u ishrani uzmaju i vegani.

Znači do 6h popodne možete da jedete sveže voće i povrće i žitarice i to u količinama koje vama odgovaraju. Autori dijete preporučuju 6 manjih obroka bogatih povrćem i to što svežijim. Termički neobrađeno voće i povrće spada verovatno u najzdraviju hranu, a u Američkim pa i u našim svakodnevnim ishranama zastupljeno je vrlo malo.

Sveže ceđeni sokovi, salate sa semenkama, pirei, šampinjoni i druge pečurke, mahunarke, lešnici, abdemi, orasi… malo li je da vas zasiti. Ipak, kažu autori budite selektivni. Uzimajte samo kvalitetne namirnice, i skoncentrišite se na kvalitet a ne na količinu.

Nakon 18 časova autori VB6 vam dozvoljavaju da se častite mesom i mlečnim proizvodima. Naravno i oni treba da budu određenog kvaliteta, sa manjim procentom masti, a meso spremljeno na ispravan način – pečeno na roštilju ili kuvano. Količine ovih namirnica mogu biti i veće nego uobičajene, ali opet, mislite na kvalitet a ne na kvantitet.

Ova dijeta je odličan način da unesete više nego obično zeleniša i voća, a da pri tom smanjite unos mleka i mesa, a potpuno izbacite njihove nezdrave varijante. Preporučujemo ovu dijetu kao nov pristup zdravoj ishrani i dobar način da se skine koji ekstra kilogram.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs