Spas za probavu

Smanjuje težinu, izbacuje holesterol: Ovo je najukusniji sok na svetu! (RECEPT)

Osim što je zdrav, ovaj sok je pun pektina koji omogućava telu da reguliše probavu
Nutricija
17:30h Autor:
Foto: Thinkstock

Pored vitamina C, grejpfrut sadrži vitamine A, B, D, E, kalcijum, magnezijum, cink, bakar, gvožđe i fosfor. On ima antibakterijska svojstva i takođe sadrži antioksidanse.

 

Grejpfrut u kombinaciji sa medom čini moćan eliksir koji će vam pomoći da održite lepotu i zdravlje, a takođe će vam pomoći da sagorite kalorije.

 

Potrebni sastojci:

 

1 grejpfrut

 

1 kašika meda

 

Oljuštite grejpfrut, isecite ga na sitne komade i stavite ga u blender zajedno sa medom. Mešati sve dobro dok ne dobijete homogenu smesu.

 

Sok od kruške i đumbira treba piti svaki dan: Počnite danas, sačuvajte najvažniji organ! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Dobijeni napitak sadrži pektin koji ima sposobnost da smanji loš holesterol i trigliceride. Takođe će smanjiti nivo šećera u krvi i normalizovaće vaš metabolizam.

 

Ako konzumirate grejpfrut svakodnevno moći ćete da snizite loš holesterol za 15%, a kada su u pitanju trigliceridi, moći ćete da snizite za 27%.

 

Ovo jedinjenje je veliki borac protiv toksina i štetnih materija u organizmu. Samo nekoliko gutljaja ovog napitka posle obroka može da sagori polovinu kalorija koje ste uneli preko tog obroka.

 

Međutim, grejp može povećati dejstvo nekog leka. To je razlog zašto morate da konsultujete svog lekara pre uzimanja ovog napitka ako ako ste na bilo kakvoj terapiji.

 

Izbegavajte grejpfrut ako uzimate bilo kakve vrste lekova za snižavanje krvnog pritiska, lekove protiv raka, srčanih statina, antidepresiva ili antibiotika.

 

Očistite pluća za 72 sata: Osećaj je kao da ste bili na planini nedelju dana!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs