Spas i za žene, i za muškarce

Dobitna kombinacija za skidanje sala: Mogu svi da je piju, ali postoji jedan uslov! (RECEPT, VIDEO)

Koliko je važno da nabavite prave sastojke, podjednako je bitno i da napitak konzumirate u pravo vreme
Nutricija 13.03.2017. - 15:40h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Od svih napitaka za gubitak težine koji postoje, kao јedna od delotvornijih opcija pokazala se moćna kombinacija cimeta i meda, posebno kada se pije u određeno vreme u toku dana.

 

Reč “med” po sebi је često povezivana sa osećanjima ljubavi, energije i prirodne čistoće. Za njegova jedinstvena svojstva zna se da imaju potencijalno antimikrobno svojstvo kada se primenjuje lokalno. Njegovi enzimi, takođe, prave čuda u stabilizaciji naše telesne pH vrednosti i razbijanju otpornih masnih naslaga u našim telima.

 

Cimet, sa druge strane, potiče iz unutrašnje kore zimzelenog drveta које raste u tropskim krajevima. Baš као i med, i cimet sadrži snažne antimikrobne enzime i antioksidanse koji pomažu našim telima da se izleče brže, da otpuše blokirane arterije, i da drže nivo holesterola pod kontrolom.

 

Dakle, kombinacija pojedinačne moći cimeta i meda, može nam pomoći da bolje kontrolišemo našu težinu.

 

Čuvena indijska dijeta za telo bez toksina: Skida salo kao od šale!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Recept za napitak od cimeta i meda

 

Ако imate problema sa gubljenjem težine, recept ovog zlatno-braon eliksira je sve što vam је potrebno. Počnite kuvanjem jedne šolje tople vode, а zatim je sipajte u čašu. Dodajte jednu kašičicu cimeta u vodu i dobro izmešajte.

 

Napomena: Cimet prirodno odbija vodu, tako da morate malo više mešati nego što је uobičajeno. Nakon toga, dodajte jednu kašiku organskog meda i mešajte dok se sve lepo ne sjedini u vodi. Vaš eliksir za gubitak težine је sada spreman za piće!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kada napitak treba da se pije?

 

Kako ovo piće čini čuda u izbacivanju tvrdoglavih masti, važno je znati najbolje vreme u toku dana za njegovu konzumaciju.

 

Ujutro: Potrudite se da pijete ½ šolje ovog cimet-med napitka na prazan stomak ujutro ili odmah nakon buđenja, ili bar 30 minuta pre doručka.

 

Pre spavanja: U suštini, vreme posle večere i pre spavanja je idealno vreme kada se telesne masti talože, pa zašto ih ne napasti u začeću? Popijte ½ šolje ovog cimet-med eliksira oko 45 minuta posle večere.

 

Jedini recept koji uklanja bore sa celog lica i vrata: Žene masovno počele da kupuju ovaj sastojak!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Tajne topljenja telesne mase ovim napitkom

 

Kada započnete dan med-cimet napitkom, na prirodan način ubrzavate svoj probavni sistem i metabolizam, pa čak i održavate nivo energije vašeg tela sve do podneva. Njihove kombinovane osobine takođe kontrolišu nivo vašeg hormona gladi koji se oslobađa i time vas sprečava da grickate između obroka i smanjuju vaš apetit. Prirodne glukoze u medu vam održavaju energiju tako što sagorevaju masti kao svoje gorivo, dok cimet pomaže u radu vašeg metaboličkog motora. Ovaj napitak, takođe, smanjuje one dosadne žudnje za večernjom užinom, tako da i vaš stomak može da spava mirno dok radi na onim masnim delovima.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs