Probajte

Očistite creva sokom od šargarepe i cvekle: Moćni recept Viktorije Semjonove zaludeo svet!

Izbacujući otrove iz debelog creva, vi sprečavate nastanak bolesti
Nutricija 04.03.2017. - 22:24h Autor: alternativa-za-vas.com
Foto: Thinkstock

Još je u davna vremena grčki filozof Hipokrat izjavio da sve bolesti započinju u crevima. Ta misao nikad nije zvučala tako istinito kao danas kada svedočimo tolikom broju ljudi obolelih od raka debelog creva.

 

Ako vaša creva ne funkcionišu pravilno i ne prazne se redovno, u vašem telu se zadržava toksični otpad, koji se posle resorbira u organizam i bukvalno vas truje iznutra.

 

Ako jedete već dugo prženu, masnu i industrijsku hranu, zasićenu toksinima i aditivima, zid vašeg debelog creva obložen je stvrdnutom sluzi i kolonijom “neprijateljskih” bakterija.

 

Zbog toga vaš organizam ne može da apsorbuje većinu hranjivih supstanci, a to postupno slabi vaš imunitet te vas čini podložnima raznim obolenjima.

 

Zbog toga, put do zdravlja započinje - detoksikacijom creva.

 

Detaljan detoks prema receptu Viktorije Semjonove:

 

Znakovi koji ukazuju na to da su vaša creva preopterećena otpadnim tvarima i toksinima su:

 

konstipacija; grčevi u stomaku ili crevima; kandida; upale bešike ili bubrega; loš zadah; gljivice na stopalima.

 

Da biste priuštili sebi detaljan detoks i osnažili celi organizam, isprobajte recept koji je osmislila Viktorija Semjonova, ruska stručnjakinja za prirodne oblike lečenja.

 

Napitak za detoks creva

 

Konzumacijom ovoga napitka možete ne samo očistiti creva, već i sprečiti razvoj raka debelog creva. Koristite samo domaće i ekološki uzgojene namirnice jer biste u protivnom u telo mogli uneti još više toksina.

 

Sastojci:

 

½ kg šargarepe

 

½ kg sveže cvekle

 

1 šaka naseckanih sušenih kajsija

 

1 šaka grožđica

 

1 supena kašika meda

 

Priprema: Šargarepu i cveklu naseckajte na sitno te ih stavite u lonac. Zakuvajte vodu u drugom loncu pa njome prelijte povrće tako da vode bude dva prsta iznad povrća.

 

Potom dodajte naseckane sušene kajsije i grožđice. Stavite na vatru pa čim zakuva sklonite lonac s vatre. Kada se ohladi, dodajte u tećnost 1 supenu kašiku meda.

 

Prebacite na neko hladno mesto i ostavite da odstoji 12 sati.

 

Šokirani onkolozi slučajno otkrili: Ova trava može da ubije rak za 48 sati?!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Zatim procedite tečnost kroz gazu i čuvajte je u frižideru. Triput dnevno popijte po pola čaše, i to pre obroka. Komadiće voća i povrća takođe možete konzumirati posebno ili ih jednostavno dodajte u obrok.

 

Kako biste što bolje očistili creva, primenjujte ovaj recept mesec dana. Navedena količina biće vam dovoljna za 2 dana.

 

Dobrobiti sastojaka iz ovog napitka

 

Cvekla izvrsno čisti creva, jetru i krv te sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca. Osim vitamina B1, B2, B6 i C, sadrži celi spektar minerala, poput kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, stroncija i broma. Zahvaljujući aminokiselini betainu, cvekla sprečava i nastanak tumorskih ćelija u organizmu.

 

Šargarepa ima snažna antioksidativna svojstva te sadrži beta-karoten, koji se u telu pretvara u vitamin A. Taj je vitamin snažan borac protiv slobodnih radikala i čuvar vašeg imuniteta, koji je usto esencijalan za rast ćelija i zdravlje očiju.

 

Šargarepa čisti krv i bubrege, uravnotežuje nivo šećera u krvi te štiti od raka.

 

Dobrobiti sušenih kajsija i grožđica su višestruke. Ovo sušeno voće u kombinaciji eliminiše višak sluzi iz vaših trbušnih organa te doprinosi zdravlju jetre i pankreasa.

 

Sušene kajsije deluju poput blagog laksativa te podstiču eliminaciju otpada iz organizma. Grožđice takođe podstič probavu te ublažavaju anemiju i smanjuju rizik od raka.

 

Med, prirodni zaslađivač, koji se popularno naziva i “tečnim zlatom”, često se primenjuje kao prirodni lek u narodnoj medicini.

 

Sadrži belančevine, vitamine i minerale preko potrebne organizmu te ima snažna antibakterijska svojstva.
Prirodni med sadrži probiotike koji podstiču aktivnost tzv. dobrih bakterija u crevima.

 

Dodatni saveti za zdravlje creva:

 

Izbegavajte masnu, prženu i prerađenu hranu te gotova jela. Jedite kupusasto povrće poput kelja, brokula, kupusa... Konzumirajte hranu bogatu vlaknima, poput smeđeg pirinča, zelenog lisnatog povrća, jabuka, bobičastog voća i lanenih semenki, jer takva hrana dodatno čisti zid creva i podstiče njihovu peristaltiku. Uzimajte probiotike ili tzv. dobre bakterije, koje doprinose optimalnoj funkciji crevne mikroflore. Konzumirajte što više vode i nezašećerenih biljnih čajeva, koji ispiraju i eliminišu toksine.

 

Oporavlja srce, sprečava rak debelog creva, suzbija Alchajmer: Neverovatne moći kikirikija!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs