Isprobajte

Jednodnevna dijeta protiv bolesti: Leči sve upale i infekcije u telu! (RECPET)

Telu treba pravilna ishrana da bi se izborio sa bolestima
Fitnes & Nutricija
09:14h Autor:
Jednodnevna dijeta protiv bolesti: Leči sve upale i infekcije u telu! (RECPET)
Foto: Profimedia

Razne upale ponekad su rezultat bakterijskih ili virusnih infekcija, a ponekad upalni procesi nastaju kao odgovor našeg imunološkog sistema na stres ili druge zdravstvene probleme.

Bez obzira na to s kakvom upalom imate problema, u njenom ublažavanju i lečenju definitivno će vam pomoći pravilna ishrana.

Danas vam donosimo plan obroka za jednodnevnu dijetu koja sadrži veliku količinu namirnica s anti-upalnim delovanjem koje mogu brzo smiriti organizam i delovati direktno na upaljeno područje.

Pročitajte jelovnik za jednodnevnu anti-upalnu dijetu:

Nemački sok izbacuje masnoće i infekcije iz krvi: Čudo narodne medicine! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Doručak: Napitak za čišćenje

4 dcl vode; 1 čajna kašika matcha praha; 1 čajna kašika kurkume; ¼ čajne kašike đumbira u prahu; 1 čajna kašika kokosovog ulja

Priprema: Ručno ili u blenderu dobro povežite sve sastojke. Stavite ih u činiju i zagrejte na temperaturi srednje jačine.

Ručak: Salata od tune

1 manji odrezak sveže tune; pola avokada; 3 stabljike celer, sitno naseckane; 1 manja glavica zelene salate; 2 kašike naseckanog svežeg kopra; 3 kašike maslinovog ulja; so i biber po želji.

Priprema: Namažite odrezak tune maslinovim uljem i ispecite na grill tavi. Kada je tuna gotova, pustite je da se malo ohladi. Za to vreme operite i narežite salatu, celer, kopar i avokado. Prstima raskomadajte tunu na sitnije komadiće i ubacite u pripremljeno povrće. Začinite solju, biberom i maslinovim uljem.

Ukoliko vam je ova salata skupa, napravite bilo koju salatu sa dosta povrća, bibera i maslinovog ulja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs