Mlečno je super!

Republika Srbija se pridružila Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori u međunarodnom pokretu Mlečno je super!
Fitnes & Nutricija
14:14h Autor:
Mlečno je super!
Foto: Promo

Mleko je lako probavljiva i biološki visokovrednovana namirnica, te zajedno s mlečnim proizvodima predstavlja nezamenljiv deo naše uravnotežene ishrane. Visoku hranljivu vrednost ima uglavnom zbog raznih hranljivih materija, koje se nalaze u povoljnom razmeru i telo ih može dobro iskoristiti.

Mleko i mlečni proizvodi sadrže biološki visoko vredne belančevine i bogat su izvor kalcijuma, koji je uključen u izgradnju i održavanje čvrstih i zdravih kostiju.

Potrošnja mleka i mlečnih proizvoda u Srbiji postepeno se povećava, ali je još uvek daleko ispod evropskog proseka. Zbog te činjenice Republika Srbija se pridružila Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori u međunarodnom pokretu Mlečno je super!

5.5.2016. zvanično je pokrenut drugi trogodišnji projekat generične promocije mlečnih proizvoda pod nazivom: Mlečno je super! Svrha projekta je informisati javnost o visokoj prehrambenoj važnosti mleka i mlečnih proizvoda, te promidžba uključivanja tih proizvoda u svakodnevnu uravnoteženu ishranu.

Promotivne i informativne aktivnosti biće usmerene na celu populaciju s naglaskom na odraslim ženama koje često brinu za ishranu cele porodice, te na decu i devojke u pubertetu, za koje je redovna konzumacija mlečnih proizvoda posebno važna.

Široj populaciji namenjeni su oglašavanje u digitalnim medijima, na Fejsbuku i u magazinima. Devojkama se predstavljamo sa informativnim letcima, a najmlađima smo pripremili zabavu i edukativne radionice pod nazivom "Za moju mamu", koje će se održati u nižim razredima osnovnih škola. Za ljubitelje mlečnih proizvoda biće dostupni promotivni pokloni i degustacije, koje će se održati u obliku promocija u većim trgovinama. Slogan Mlečno je super! biće prisutan svugde gde ima zdrave hrane.

Foto: Promo
Foto: Promo

Trogodišnji projekat generične promocije mlečnih proizvoda u Srbiji, a koji se takođe sprovodi u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori je u okvirnoj vrednosti od 900.000 evra. Finansiran je doprinosom Evropske unije i Republike Slovenije.

Foto: Promo
Foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs