Ishrana

Američki sportista medicinsko čudo: Izgleda dvadeset godina mlađe i to samo zbog ovog! (FOTO)

Amerikanci često osuđuju ovakav način ishrane uspešnog sportiste
Fitnes & Nutricija
19:36h Autor:
Američki sportista medicinsko čudo: Izgleda dvadeset godina mlađe i to samo zbog ovog! (FOTO)
Foto: Profimedia
1 / 2 Foto: Profimedia

Tom Brejdi, je najbolji sportista američkog fudbala koji uz pomoć svog ličnog trenera Aleksa Guerera već godinama svom telu poklanja posebnu pažnju, što uključuje brigu o svakoj unesenoj kaloriji i odlazak na spavanje u 21 sat.

"Ovaj sport traži maksimalnu posvećenost i odricanja. Cilj je biti najbolji i tako svakog dana," objašnjava Brejdi, koji možda upravo i zbog načina ishrane izgleda kao da mu je dvadeset iako u stvari ima 39 godina.

Njegov način ishrane postao je javna tema u SAD-u jer mnogi smatraju da on preteruje.

Tako na meniju porodice Brejdi (jasno, supruga Žizel takođe se pridržava dijete, ali isto vredi i za njihovo troje dece), između ostalog, nećete naći šampinjone, paprike ili patlidžane jer - nadimaju. Paradajz možda jednom mesečno.

Kafa i kofein su zabranjeni, baš kao i mlečni proizvodi te beli šećer i brašno. Zanimljivo je da ni voće ne jede, osim banane u smutiju.

"Povrće čini 80 posto ishrane, ali samo sveže. Ako nije organsko, ne koristim ga. Uz povrće ide smeđi pirinač, kivnoja i proso", otkrio je Brejdijev lični kuvar.

"Ostalih 20 posto je meso, ali u obzir dolazi isključivo organska govedina, patka i povremeno piletina. Od ribe uglavnom divlji losos."

Oporavlja srce, sprečava rak debelog creva, suzbija Alchajmer: Neverovatne moći kikirikija!

A photo posted by Gisele Bündchen (@gisele) on Nov 24, 2016 at 2:30pm PST

Na prvu ne zvuči toliko neobično, ali ima još dosta ograničenja.

"U pripremi jela nikada ne koristim jodiranu so, nego samo himalajsku. Od ulja koristim devičansko maslinovo ulje, ali nikada ne kuvam na njemu, već kuvam na kokosovom ulju."

Za grickalice u domu Brejdijevih ne znaju, a recimo za opuštanje ispred TV-a Tom i Žizel mogu dobiti sledeće:

"Kvinoju s blitvom ili keljom, dodam beli luk pržen u kokosovom ulju i pržene bademe ili sos od indijskih oraha s karijem, limunskom travom i đumbirom."

Slatkiši su, razume se, zabranjeni, ali to ne znači da nema deserta. Brejdijeva omiljena poslastica je sladoled od avokada.

Evo čega se odrekla Jelena Đoković kako bi bila vitka: Nije mi teško da se ovako hranim! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs