Ukusni zalogaji

Punjena jaja sa dva fila

Idealan izbor za hladna predjela ili dečije rođendane
Recepti
15:50h Autor:
Punjena jaja sa dva fila
Foto: Thinkstock
  • 25 minuta
  • Srednje teško
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 12 tvrdo kuvanih jaja
  • 2 kašike majoneza
  • 60 g putera
  • So
  • kašika konjaka
  • kašika zrna bibera
  • 3 kašike krem-sira
  • kašičica karija u prahu
  • 2 kašike musa od avokada
  • kašika limunovog soka
  • kašika mleka
  • manji avokado isečen na režnjeve

Priprema:

1. Za nadev sa biberom očistite 6 kuvanih jaja i prepolovite ih po dužini. Izvadite žumanca, izgnječite ih viljuškom i pomešajte sa majonezom, puterem, malo soli i konjakom. Izmrvite polovinu zrna bibera i umešajte u masu. Krem sipajte u špric sa zvezdastim otvorom, pa napunite jaja. Preostalim zrnima bibera dekorišite jaja.

2. Za fil sa avokadom očistite preostalih 6 jaja i prepoloviti ih uzduž. Izvadite žumanca, izdrobite ih viljuškom i pomešajte sa sirom, karijem, musom, limunovim sokom i mlekom. Krem sipajte u špric i napunite jaja. Ukrasite avokadom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs