Ne skrivajte nedostatke ispod slojevite odeće

4 jesenje navike od kojih se lako gojite

Preselite fizičke aktivnosti u zatvoreni prostor, nemojte da ih odlažete i jedite koštunjavo voće, a manje kaloričnu hranu
Fitnes & Nutricija
09:14h Autor:
4 jesenje navike od kojih se lako gojite
Foto: Shutterstock

Ako spadate u grupu onih kojima su dosadile visoke temperature i sada udišu punim plućima rashlađenje u vidu kiše i opadanja lišća koje donosi jesen, budite oprezni da u čitavom tom zanosu ne poletite sa viškom kilograma. Kako bi vam pomogli donosimo 4 skrivene navike kojih se morate rešiti.

Teška hrana

Svežije vreme svakako otvara apetit, a dolaskom jeseni dolazi i glad za hranom koju ste zbog vrućine izbegavali u širokim krugovima. Sarma, hleb, meso, razne ukusne pite i torte samo su mali deo bogate jesenje trpeze koja vam u trenutku može prikačiti i nekoliko kilograma.

Rešenje: Nema razloga da ne uživate u ukusnoj, nešto više kaloričnoj jesenjoj kuhinji, ali kao i u svemu ostalom treba biti umeren. Smanjite porcije, a što se tiče dezerata, neka oni budu nešto lakši i sa manje šećera.

Smanjena aktivnost

Normalno je da ste tokom leta aktivniji, jer većinu vremena provodite van kuće. Mnogi su suvo vreme iskoristili za šetnju, vožnju biciklom, trčanje, a dolaskom prvih kiša takve se aktivnosti odlažu do daljnjeg što, takođe, može dovesti do gojenja.

Rešenje: Ne odlažite fizičke aktivnosti, već ih preselite u zatvoreni prostor. Pobrišite prašinu sa sobnog bicikla, orbitreka ili pak DVD-a s vježbama i krenite u akciju. Ako volite vježbati u društvu, rekreaciju potražite u dvorani li fitness centru i u raznovrsnoj paleti aktivnosti koje se sada nude na tržištu pronađite onu koja vam najviše odgovara.

Hladnije vreme - veći apetit

Ako ste pomislili da umišljate, znajte da je to zaista istina. Nije reč o PMS-u već o pravom pojačanom apetitu koji uz pad temperatura proporcionalno raste, jer hrana je gorivo za organizam i na taj ga način zagreva.

Rešenje:

Ne dozvolite da vam bude hladno. Oblačite se slojevito, a što se hrane tiče, kada osetite glad između obroka za dodatnu energiju posegnite za zdravim miksom za grickanje koji sadrži grožđe, lešnjake, bademe i slično koštunjavo voće.

Odeća prikriva nedostatke

Dokazano je kako žene tokom leta vode više brige o svome telu trudeći se da dve nedelje godišnjeg odmora izgledaju najbolje što mogu. Ali, dolaskom jeseni počinjete da nosite komotniju odeću, koja prekriva sve nedostatke. Samim time polako se zanemaruje celulit, stomak i drugi ženski problemi, koji su vam tokom leta išli na živce.

Rešenje: Svako, kada se pogleda u ogledalo bez odeće, uvek pronađe neki nedostatak koji bi voleo promeni. Ne čekajte narednu sezonu kupanja i svalčenja u kupaći, već krenite odmah na posao i malim, ali sigurnim koracima pokušajte da ostvarite cilj i dovede vašu linija do zadovoljavajućeg nivoa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs