Izgubite jedan i po do tri kilograma mesečno

Lenji ste? Ovo je idealna dijeta za vas!

Ukoliko ste od onih koji ne vole da kuvaju i teško pamte pravila ishrane i satnice, a pri tom vam nije važno kojom brzinom skidate kilograme, salata dijeta je pravi izbor za vas
Fitnes & Nutricija
00:46h Autor:
Lenji ste? Ovo je idealna dijeta za vas!
Foto: Shutterstock

Plan ishrane koji ne zahteva kuvanje, ne podrazumeva gladovanje i ne skida naglo kilograme, idealan je za lenje osobe ili one koje zbog previše obaveza ne stižu da kuvaju. Reč je o salata dijeti, koja je verovatno jedna od najlakših za učenje i usvajanje.

Bazira se na dvema osnovnim idejama - prva je da ukoliko želite da izgubite težinu morate da zamenite veće kalorijske obroke sa manjim kalorijskim obrocima, a druga da uključivanjem salate u svoje obroke možete lako da smanjite svoj unos kalorija na dnevnoj bazi.

Ovo nije brza dijeta. Prateći salata dijetu, verovatno ćete izgubiti negde između 1.5 i 3 kg mesečno (ili negde oko 18 - 36 kilograma na godišnjem nivou). Koliko ćete izgubiti u velikoj meri zavisi od vašeg dnevnog kalorijskog unosa, koji je zasnovan delom na polu, starosti, visini, težini i naravno svakodnevnim aktivnostima.

Kako se praktikuje salata dijeta

Jedan od dobrih elemenata programa ove dijete je da ne postoji mnogo stvari za pamćenje. U suštini, možete početi od toga da uključujete najmanje tri salate nedeljno. Salatama zamenite redovne obroke koje inače jedete. Vremenom radite na tome da povećavate broj salata nedeljno, dok ne stignete do toga da jedete makar jednom dnevno salatu kao obrok. Dodatna korist od salata dijete je da možete da smanjite nivo holesterola kao i krvni pritisak.

Kada pratite salata dijetu, vi se prilagođavate veoma jednostavnom dijetnom planu gde ne treba da se izgladnjujete. Umesto toga, jednostavno se fokusirajte na jedenje više salate, koje po svojoj prirodi imaju manje kalorija, a samim tim i vaše telo ima manje kalorija na raspolaganju da potroši pa mora malo da "potraži" pomoć iz zaliha koje sigurno imate.

Još jedna stvar kod ove dijete je da pomaže smanjivanju količine pržene hrane i proizvoda sa velikom količinom šećera koje jedete. A, da ne spominjemo - da je za jednu prosečnu salatu dovoljno desetak minuta za pripremu...

Idealne salate kod ove dijete su one od povrća i voća ali u početku neka vam to ne bude ograničenje - slobodno možete koristiti i sir, poneko jaje, tunjevinu - da bi se što lakše privikli na zamenjeni obrok. Posle toga - idealna salata je velika salata od različitog povrća - svih boja.

Sve u svemu, ovo je idealna dijeta za periode kada vam nije do spremanja komplikovanih obroka ili kada imate previše drugih obaveza ili ste - jednostavno - lenji. Ovo je i jedna od retkih dijeta koja nema nikakvih kontraindikacija i svi je mogu bez problema primenjivati.

Ukoliko ste, pak, raspoloženi za brzo skidanje kilograma, OVO je možda najbrža dijeta na svetu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs