Veličanstveni napitak

Napitak boginja: Vitaminska bomba skromnih sastojaka koja tera bolesti! (RECEPT)

Prema tantričkom verovanju, limeta (jedan od sastojaka) tera zle duhove i tako donosi pozitivnu energiju i popravlja raspoloženje, a tu su i druge brojne zdravstvene koristi
Fitnes & Nutricija
00:30h Autor:
Napitak boginja: Vitaminska bomba skromnih sastojaka koja tera bolesti! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ako želite da svoje telo nagradite hranljivom bombom, napravite napitak koji tera bolesti i popravlja raspoloženje. Donosimo vam recept za smuti sa skromnim sastojcima, ali veličanstvenog imena – "Zelena boginja".

Sastojci za smuti "Zelena boginja": 1 jabuka zlatni delišes, 1 šaka spanaća, 1 kruška, 1 limeta, 1 stabljika celera, ¼ svežeg krastavca srednje veličine, malo vode

Priprema: Stavite jabuku u sokovnik, a zatim ubacite spanać. Dodajte krušku, limetu, celer, krastavac i vodu i sve zajedno dobro promešajte. Smuti "Zelena boginja" najbolje je piti na prazan želudac i 30 minuta pre vežbanja.

Za samo 12 minuta: Ovaj kućni trening skida salo i ubrzava metabolizam! (VIDEO)

U ovom veličanstvenom napitku ukusni gusti sok kruške spojen je s oštrim sokom zrele limete, smiren hranjivim spanaćem i sokom celera, osvežen svežim krastavcem i zaslađen sokom jabuke.

Limeta je odličan izvor vitamina C, štiti od bolesti, pa su je tako i britanski moreplovci u 19. veku koristili za prevenciju skorbuta, bolesti koja nastaje zbog nedostatka vitamina C u ishrani. Limeta nije korisna samo za jelo – esencija ove voćke koristi se u izradi parfema, sredstvima za čišćenje i u aromaterapiji. Prema tantričkom verovanju, limeta tera zle duhove i tako donosi pozitivnu energiju i popravlja raspoloženje.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs