Sasvim malo je dovoljno

Ona peče ljuske od jaja: Kada saznate zašto, i vi ćete početi to da radite! (RECEPT, VIDEO)

Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90% dnevnih potreba za kalcijumom. Tu se nalazi 1.000-1.500 mg ovog minerala
Fitnes & Nutricija
11:08h Autor:
Ona peče ljuske od jaja: Kada saznate zašto, i vi ćete početi to da radite! (RECEPT, VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / TheCrunchyHousewife

Jaja su veoma hranljiva, to svi znamo! Puna su vitamina, među kojima su A i B12, ali tu su i kalcijum i cink. Prvo što uradimo kada skuvamo jaje je da oljuštimo ljusku i bacimo je. Pogrešno! Čak 90% ljuske čini kalcijum! Tako je, vitalni mineral kostiju, mišića, koji svi bacamo u đubre...

Kada govorimo o činjenicama, veliki broj naučnika ukazuje na izuzetnu hranljivost ljuske jajeta za naš organizam. Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90% dnevnih potreba za kalcijumom. Tu se nalazi 1.000-1.500 mg ovog minerala.

Svaki put kad kuva jaja, ona doda malo limunovog soka: Razlog? Genijalan!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Da biste iskoristili sve benefite ove materije, prokuvajte ljuske jajeta u vodi. Ostavite da ključa 10 minuta, kako biste eliminisali sve bakterije. Poneki će je, nakon toga, staviti i u rernu na 350 stepeni 10-15 minuta, ali taj korak nije neophodan.

Kada termički obradite ljusku, ostavite da se dobro ohladi, a zatim je usitnite u prah. Kada ste je usitnili, taj prah ostavite u teglicu, kako biste očuvali svežinu. Kad god pravite neki vitaminski šejk ili bilo koje drugo jelo, samo stavite i pola kafene kašike ovog praha.

Nisam mogla da stanem u 5XL: Smršala 70 kg bez ičije pomoći, evo kako! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Evo postupka još jednom:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs