Zalogaji vas odaju

5 ukusa hrane koji otkrivaju vaš karakter

Slano vole energični i uspešni ljudi, slatko senzualni hedonisti, a slatko-slano kreativci i samotnjaci
Fitnes & Nutricija
16:34h Autor:
5 ukusa hrane koji otkrivaju vaš karakter
Foto: Shutterstock

Pazite šta jedete ispred drugih ljudi, jer vaša strast za gorkim, kiselim, slatkim ili slanim reći će svima kakva ste osoba. Zato, neko ko vam pogleda u tanjir, zaviriće i u vaš karakter.

Naime, doktor Alan Hirsk, neurolog i psihijatar iz Čikaga pre nekoliko godina sproveo je istraživanje kada je na primeru 18 hiljada ispitanika došao do rezultata koji pokazuju odnos želje za određenom hranom sa karakterom osobe.

1. Slano vole uspešni koji se u životu vode razumom, a ne srcem

Osobe koje osećaju želju za slanom hranom retko izražavaju svoje mišljenje, ali su izuzetno energične i odvažne u kritičnim situacijama. Ove ličnosti uvek odlučuju na temelju razuma, a ne srca. S obzirom da često prepuštaju drugima da im kroje privatan i poslovan život, takve može umiriti vrećica čipsa ili porcija slanog pomfrita, a sve iz razloga što imaju manjak minerala u organizmu.

2. Slatko vole senzualni hedonisti koji vode razuzdan život

Osobe koje osećaju veliku želju za tamnom čokoladom vole da budu u centru pažnje, privlači ih razuzdan život, dok u poslovnom svetu ciljaju na vodeće pozicije. One individue kojima je predmet žudnje mlečna čokolada često su tihe i povučene. Zato, ljudi koji vape za slatkišima zapravo su veliki hedonisti i retko žale za propuštenim prilikama.3. Slatko-slano vole kreativci i samotnjaci

Osobe koje preferiraju kombinaciju slatkog i slanog najviše uživaju da budu same, kreativne su i vole da upravljaju vlastitim vremenom i prostorom. Više od svega cene privatnost, a nadređenost ne podnose. Učestala želja za kombinacijom slatkog i slanog znak je da u organizmu nedostaje glukoze i natrijuma. Zato, osobe koje privlači ova kombinacija ukusa osećaju se često malaksalo i usporeno. To je glavni razlog zašto istovremeno posežu za slanim grickalicama i slatkom čokoladom, kako bi povratili snagu i zadovoljili potrebu za slanim.

4. Ljuta začinjena hrana odaje temperamentne osobe

Temperamentne osobe koje ne vole da gube vreme na nevažne stvari obožavatelji su ljute i začinjene hrane. Oni vole red i disciplinu, neverovatnom brzinom obavljaju više ključnih stvari odjednom, a hrana pojačanih ukusa ih smiruje. Ovaj ukus ubrzava rad srca i disanje, pa valja biti oprezan jer on stvara zavisnost.

5. Gorko vole mislioci i obzirni ljudi

Osobe koje puno misle i skoro uvek odlučuju na temelju razuma, a teško se prepuštaju logici srca ljubitelji su gorkog ukusa. Ono što se ovim ljudima često zamera je da nisu dovoljno strastveni. Ovaj ukus hrane, koji je najslabije zastupljen u kategoriji omiljenih, otkriva naizgled hladne osobe, koje su zapravo emotivci. Gorak ukus omogućava njegovim ljubiteljima da vide stvari onakvim kakve one zaista jesu, bez ružičastih naočari.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs