Nakon istraživanja

Naučnici dokazali i dali recept: Postite ovako i obnovićete matične ćelije!

Osim što se ovako obnavlja čitav imuni sistem, takođe možete da se zaštitite od raka ili ublažite štetne efekte hemioterapije
Nutricija 06.09.2016. - 15:50h Autor: Stil / novi-svjetski-poredak.com
Foto: Profimedia

Mnoštvo starinskih narodnih lekova pokazalo se kao veoma efektno, a među metodama sa najjačim delovanjem nalazi se post.

 

Naučnici su otkrili prve dokaze o prirodnoj intervenciji koja pokreće obnovu matičnih ćelija nekog organa ili čitavog sistema!

 

Studija je objavljena 5. juna u časopisu "Cell Stem Cell" od strane istraživača sa univerziteta u Južnoj Kaliforniji.

 

Istraživanje je pokazalo da ciklusi produženog gladovanja štite protiv oštećenja imunog sistema i izazvaju njegovu regeneraciju. Oni su zaključili da post pomera matične ćelije iz stanja mirovanja u stanje samoobnavljanja.

 

Klinička ispitivanja na ljudima su sprovedena kod pacijenata koji su primali hemioterapiju. Tokom dužeg vremena pacijenti nisu jeli, što je znatno spustilo broj belih krvnih zrnaca. Kod miševa, ciklus posta je "okrenuo regenerativni prekidač, menjajući signalne puteve hematopoietičnih matičnih ćelija, koje su odgovorne za stvaranje krvi i imunog sistema", navedeno je u zaključku.

 

Svet u šoku, lekari potvrdili: Izlečila rak u 4. stadijumu jednom namirnicom! (FOTO, VIDEO)

 

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

"Nismo mogli da predvidimo da će produženo gladovanje imati tako izvanredan efekat u podsticanju regeneracije matičnih ćelija sa sedištem u hematopoietičkom sistemu", naveli su lekari.

 

Kada gladujete, sistem nastoji da štedi energiju, a jedna od stvari koju možete da uradite kako biste uštedeli energiju jeste da reciklirate puno imunih ćelija koje nisu potrebne, posebno one koje bi mogle da se oštete u fazi gladovanja.

 

"Ono što smo počeli da primećujemo u našem radu, kako sa ljudima tako i sa životinjama, jeste da se broj belih krvnih zrnaca spušta sa dugotrajnim postom. Onda kada ponovo počnemo da se hranimo, krvna zrnca se vraćaju", objasnio je dr Valter Longo, autor istraživanja.

 

Zbog toga što post značajno smanjuje broj belih krvnih zrnaca, on aktivira regeneraciju matičnih ćelija na bazi novih ćelija imunog sistema. Što je još važnije, smanjuje se PKA enzim, koji je povezan sa starenjem i progresijom tumora i raka.

 

Takođe, treba napomenuti da ovakav post štiti od toksičnosti u kliničkim ispitivanjima u kojem pacijenti gladuju 72 sata pre hemioterapije.

 

Nemački Nobelovac šokirao svet: Dobijate rak jer svi stalno jedete ove dve namirnice!

 

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

"Hemioterapija uzrokuje značajnu štetu na imunom sistemu. Rezultati ovog istraživanja ukazuju na to da post može da ublaži neke od štetnih efekata hemioterapije", izjavila je koautorka, dr Tanja Dorf.

 

Post je tradicija koja je usađena od davnina u mnoge stare kulture, od vedske, do budističke, a post se ne sme mešati sa izgladnjivanjem. To je proces obuzdavanja i kontrolisanja čulnog iskustva jedenja i istovremeno pazeći pritom da se to radi ispravno.

 

Za zdravčlje je najkorisniji post na vodi, jer se tada iz tela izbacuju štetne masnoće.

 

Kako postiti?

 

Pre nego što počnete da postite, sprovedite vaše istraživanje. Jedan preporučeni način na koji to možete da sprovedete, a koji je testiran od strane Majkla Moslija sa BBC-a, koji je sebi izlečio dijabetes, visok holesterol i druge probleme koje su bili povezani s njegovom gojaznošću, jeste ono što je poznato kao "dijeta 5:2". Kako da sprovedete ovu dijetu, saznajte OVDE!

Drugi način posta jeste da ograničite unos hrane u vremenu od 11 do 19 sati, i da izbegavate tešku i začinjenu hranu, a okrenete se svežem voću i povrću.

 

Doktorka Hulda Klark: Otkrila stvarne uzroke bolesti i izlečila preko 20.000 ljudi!

 

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs