Naučite kako da pobedite vrućinu

Evo zašto je dobro leti jesti ljuto

Ako još uvek nosite farmerice, usku odeću, sintetiku, pijete puno kafe i radite sa laptopom u krilu, vreme je da naučite isprobane trikove i iz senke uživate u boljoj strani leta.
Lepi & Zdravi
21:12h Autor:
Evo zašto je dobro leti jesti ljuto

Ako još uvek nosite farmerice, usku odeću, sintetiku, pijete puno kafe i radite sa laptopom u krilu, vreme je da naučite isprobane trikove i iz senke uživate u boljoj strani leta.

1. Izujte obućuIzujte obuću, dok znoj sa nogu bude isparavao, hladiće kožu i krv u nogama. Krvotokom će hladnija krv doći i do drugih delova tela.

2. Isključite kompjuterAko pored kompjutera niste duže od 10 minuta, ugasite ga. Nakon radnog dana u potpunosti ugasite računar. Moderni kompjuteri ne rade ništa gore ako ih ugasite u potpunosti i opet uključite. I, ne radite sa laptopom u krilu - biće vam prevruće.

3. Klima uređaj i ventilator neka rade zajednoOba uređaja za rashlađivanje bi trebalo da rade istovremeno. Imajte na umu da ventilatori ne snižavaju temperaturu sobe, samo deluju na nas, tako da se osećamo hladnije. Ugasite ih pre izlaska iz sobe.

4. Poprskajte se vodomVodu u spreju držite u frižideru. Kada postane vruće, poprskajte se po licu. Dok voda bude isparavala, hladiće vas. Dobro je da rashladite i zglobove jer ćete na taj način ohladiti krv koja ide venama.

5. Ventilator i posuda sa ledomAko je vruće, ali nije vlažno, uzmite plitku posudu punu leda i postavite je ispred ventilatora - uživajte u povetarcu. Dok se led bude topio, voda će isparavati i hladiti vas.

6. Ljuto, ljuto, ljutoLjudi koji žive u vrućem podneblju često jedu ljuto. Čili paprike sadrže kapsaicin, hemikaliju zbog koje se lakše znojimo. Zbog isparavanja znoja osećamo kratkotrajno olakšanje.

7. Voda, voda, vodaDa biste nadoknadili tečnost koju gubite znojenjem, često pijte vodu. Ako ste dehidrirali, telesna temperatura će vam porasti, stoga je voda nužna za hlađenje. Izbegavajte napitke koji sadrže alkohol, kofein i puno šećera, jer ćete opet dehidrirati. Osim toga, jedite hranu bogatu vodom, kao što su lubenica ili supe.

8. Naučite da se oblačiteIzbegavajte sintetiku i nosite pamučnu, svilenu i lananu odeću. Postoje i izuzeci, to su materijali za sportiste. Najbolje je ako znoj isparava direktno sa kože u vazduh. Druga najbolja opcija je da znoj prelazi brzo sa kože na odeću i isparava. Prirodni materijali i krojevi koji omogućuju da tekstil leprša oko tela su najbolja opcija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

LetoVrućine