Probajte i uverite se

Naše bake su znale: 3 tajne za vitku liniju i savršenu probavu!

Prehrambena vlakna u ovim namirnicama "leče" zatvor, snižavaju holesterol i podstiču rad metabolizma
Fitnes & Nutricija
21:08h Autor:
Naše bake su znale: 3 tajne za vitku liniju i savršenu probavu!
Foto: Shutterstock

Hrana bogata prehrambenim vlaknima ubrzava probavu, rešava probleme sa stolicom i podstiče sagorevanje masnih naslaga. Ove namirnice bogate su tim nutrijentima, a jele su ih i naše bake:

Šljive

Da, šljive su izvrsni izvori prehrambenih vlakana koje će da stabilizuju probavu. Ali, to je samo početak njihovih zdravstvenih "supermoći". Sadrže i neke antioksidanse koji su važni saveznici u borbi s dijabetesom, gojaznošću i sprečavaju srčane bolesti.

Jedite sveže plodove kao međuobrok, ili ih dodajte zobenoj kaši, jogurtu i smutijima. Priuštite sebi i komad kolača od šljive po bakinom receptu.

Mršavljenje na kineski način: Navike večito mršavih ljudi iz Azije!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kupus

Kupus je, poput karfiola, kelja i prokelja, povrće iz porodice krstašica i jedna od najzdravijih namirnica koje možete da stavite na svoj tanjir. Prepun je fitonutrijentima, a pogotovo prehrambenim vlaknima koji "leče" zatvor, snižavaju holesterol i podstiču rad metabolizma. Najbolje je da ga isečete na tanke trake i jedete sirove u letnjim salatama.

Zeleni sok čuvenog doktora Oza: Eliksir za preporod svakog organa! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pasulj

Ne odričite se pasulja ni u letnjim mesecima! Dodajte ga omiljenim supama, salatama i drugim jelima. Ovaj izvor biljnih belančevina i prehrambenih vlakana čini čudo za probavu i telo. Pasulj efikasno zasićuje, a bogat je gvožđem i magnezijumom koji opuštaju mišiće nakon vežbanja ili plivanja na odmoru.

7 smrtnih grehova za probavu: Zbog ovoga pravite sebi ozbiljne probleme!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs