Obavezno

Ove namirnice izbacite iz ishrane: One truju vaše telo!

Verovatnoća da ćete se otrovati hranom onaj momenat kad pojedete jednu od ovih 6 namirnica je ogromna
Nutricija
19:50h Autor:
Foto: Thinkstock

Advokat Bil Marler je prestao da jede određenu hranu nakon što je proveo više od 20 godina radeći na sudskim sporovima vezanim za trovanje hranom. U časopisu Food Poisoning Journal objavio je članak objašnjavajući koju je hranu izbacio iz svog jelovnika. I to sve nakon što je u slučajevima za svoje klijente koji su se razboleli od pokvarene hrane dobio više od 600 miliona dolara.

 

Zbog toga i na temelju iskustva tvrdi kako sirove školjke, sirove klice kao i nekuvana jaja spadaju u samo neke od namirnica koje ne vredi konzumirati.

 

Sirove školjke

 

Sve češće su bolesti vezane uz konzumaciju školjki. Nažalost tome je razlog i globalno zagrevanje koje je odgovorno za zagrevanje mora. Naime, mikroorganizmi rastu kako se more zagreva, te se ti isti mikroorganizmi talože u školjkama.

 

Hleb je umotao u foliju i prešao peglom preko njega: Razlog? Genijalan! (VIDEO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prethodno isečeno ili oprano voće i povrće

 

Možda je isečeno voće ili povrće praktično, pogotovo ako ste lenji i odgovara vam kada je neko obavio deo posla umesto vas. Ali, imajte na umu kako su vam veće šanse za zarazom ako je više ljudi uključeno u proizvodnju hrane.

 

Sirove klice

 

Klice su čest uzrok zaraze, a često prenose salmonelu i escherichiu coli.

 

Slabo pečeno meso

 

Kako bi se uništile bakterije meso treba pripremati na 160 stepeni!

 

Nekuvana jaja

 

Sve što možemo reći je – salmonela. Marler smatra kako su manje šanse da se otrujete od sirovih jaja nego pre 20 godina, ali nemojte riskirati.

 

Nepasterizirano mleko ili sok

 

Pasterizacija smanjuje sadržaj vitamina i ubija korisne bakterije te uništava enzime. Ali, Maler tvrdi, kako "sirova" pića mogu biti opasna, a da pasterizacija nije opasna. Kaže kako se povećava rizik od zaraze bakterijama, virusima i parazitima ako se preskače postupak pasterizacije.

 

Podmladite telo i um za čak 5 godina: Ova hrana vraća vreme unazad!

Foto: Shutterstock/Ilustracija
Foto: Shutterstock/Ilustracija

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...