Može da bude fatalno

Doktorka potvrdila: Evo šta će vam se desiti kad jedete živu smesu za kolače!

Jaja i neki drugi sastojci u sirovoj smesi za kolače mogu da sadrže salmonelu ili ešerihiju koli, koje mogu da uzrokuju mučninu, akutno otkazivanje bubrega, pa čak i smrt
Nutricija 15.05.2016. - 22:41h Autor: vecernji.hr
Foto: Thinkstock

Da li možete da izbrojite koliko ste puta u životu gurnuli ruku u posudu sa testom za kolač ili lizali viljuške miksera? I koliko ste puta čuli da to ne treba da radite, ali niste reagovali?

 

Da li ste i vi pomislili "A šta može da mi se desi"?

 

Na to pitanje odgovorila je doktorka Kelej Nilon, koja je potvrdila ono u šta smo sumnjali, ali nismo nikada prihvatili - od jedenja sirove smese možemo da se razbolimo.

 

Naime, jaja i neki drugi sastojci u sirovoj smesi za kolače mogu da sadrže salmonelu ili ešerihiju koli, koje mogu da uzrokuju mučninu, akutno otkazivanje bubrega, pa čak i smrt.

 

Naravno, zdravstveni problemi neće nastati svaki put kada poližete varjaču sa ostacima smese jer, još ste tu i niste nikada pre imali sličnih problema.

 

Ipak, rizik je vrlo visok i tako nešto se događa i češće nego što mislite, posebno kod osoba starije životne dobi, trudnica, adolescenata i osoba sa oslabljenim imunitetom.

 

Žena otkrila zlatnu tajnu: Ovako mi je časna sestra izlečila Ešerihiju! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...