Izgubite kilograme za dve nedelje

Čuvena indijska dijeta

Jela od pirinča sa karijem i cimetom sprečavaju rast masnih tkiva i smanjuju apetit, pa zato brzo i efikasno pomažu pri mršavljenju
Fitnes & Nutricija
21:32h
Čuvena indijska dijeta
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Ako tokom trajanja dijete želite da se hranite zdravo, gubite kilograme, a pritom ne osećate umor indijska dijeta je vaš savršen recept. U zapadnim zemljama sve više postaje popularan indijski način prehrane, koji je zasnovan na jelima od pirinča. Ova dijeta se temelji na tradicionalnoj indijskoj kuhinji, gde dominiraju jela bogata ugljeno hidratima.

Na vrhu dijetalnog jelovnika nalazi se pirinač

sa karijem i cimetom. Kari je vrlo popularan začin u Indiji, koji ubrzava metabolizam više od bilo koje druge namirnice. Iako se konzumira u malim količinama, kari ima mogućnost da sprečava rast masnih tkiva. Nedavna istaživanja u Holandiji su pokazala da uvođenjem karija u svakodnevnu ishranu možete izgubiti od 2 do 4 kilograma za dve sedmice, bez posebnih izmena u režimu ishrane. Sa druge strane, aroma i sladak ukus cimeta smanjuju apetit. Cimet nežno obavija zidove želuca, stvarajući osećaj sitosti. O pirinču kao dijetalnoj ishrani dovoljno je spomenuti da kašu od riže lekari preporučuju kod svih gastroloških problema. Kuvani pirinač u kombinaciji sa mlekom je izvrstan dijetetski proizvod, a jedna od najbitnijih funkcija je da čisti organizam od toksina. To je razlog zbog kojeg Indija ima nisku stopu ljudi oboljelih od raka i drugih bolesti povezanih sa viškom holesterola.

Pirinač snabdeva telo svim bitnim elementima, donoseći u svom sastavu puno vitamina i minerala, pri čemu posebno treba spomenuti

vitamine B grupe i karoten. Pirinač još sadrži vitamin E, kalijum, fosfor, cink, gvožđe, kalcijum i jod.Ono što je još jedno lekovito svojstvo pirinča su 8 esencijalnih aminokiselina, koje daju energiju, sprečavaju zamor mišića i povećaju fizičku aktivnost celokupnog organizma. Sledeći bitan sastojak Indijske dijete je crni čaj, koji smanjuje apetit, poboljšava varenje, eliminiše teške soli, metale, višak tečnosti iz organizma, a značajno umanjuje i telesne masnoće.

Ovde možete da pročitate kako glasi plan ishrane čuvene engleske dijete.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs