Rešena dilema

Štetno ili ne: Da li je hrana iz mikrotalasne zdrava?

Stručnjaci zaključuju da ne samo da se ne treba bojati hrane iz mikrotasne nego u određenim slučajevima ona može biti čak i zdravija
Nutricija 23.04.2016. - 13:55h Autor: srbijadanas.com
Foto: Shutterstock

Da li je podgrevanje i spremanje hrane u mikrotalasnoj zaista zdravo?

 

Stručnjaci s Harvarda tvrde da jeste, ali nije sve tako jednostavno. Naime, iako toplota koja u talasima greje hranu nije opasna sama po sebi, neka hrana će više hranljivih materija zadržati uobičajenim zagrevanjem.

 

S druge strane, za kuvanje u mikrotasnoj pećnici posebno je pogodna ona hrana koja će zadržati više hranljivih supstanci ako se kuva kraće i sa što manje tečnosti. Na primer, povrće koje sadrži mnogo vitamina C bolje je spremati u njoj.

 

Stručnjaci prema tome zaključuju da ne samo da se ne treba bojati hrane iz mikrotasne nego u određenim slučajevima ona može biti čak i zdravija.

 

Rok trajanja namirnica: Kada hrana postaje opasna za jelo?

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...