Pametno smršajte

Da li je ovo najbrža dijeta na svetu?

Izraz najbrža odnosi se na dijetu u kojoj dolazi do brzog mršavljenja na prirodan način, što podrazumeva balansiranje hranljivih materija u željenom odnosu i održavanje broja kalorija na standardnom nivou
Fitnes & Nutricija
11:52h Autor:
Da li je ovo najbrža dijeta na svetu?
Foto: Shutterstock

Gubitak težine je u današnje vreme postao glavna briga kod mnogih ljudi, ali se često u pokušaju da smršaju, služe pogrešnim savetima, pa umesto da izgube kilograme, ono ih dodaju. S druge strane, najbrža dijeta na svetu podrazumeva balansiranje hranjivih materija u željenom odnosu i održavanje broja kalorija na standardnom nivou.

Činjenice o najbržoj dijeti na svetuNajštetnije od svih namirnica su one koje sadrže ugljene hidrate u prostim oblicima. Ako drastično smanjite unos ugljenih hiodrata, možete da se automatki rešite suvišnih kilograma. Prilikom planiranja najbrže dijete, potrebno je da u ishranu uključite namirnice koje su zdrave i hranjive. Drugi važan aspekt je da morate da ograničite kalorije na 1 500 dnevno, osim ako ste u režimu intenzivnog vežbanja. Stoga, brojite kalorije koje unosite u obrocima.

OVDE pročitajte zbog čega je jednoj ženi trebalo čak pet godina da skine 18 kilograma - svakodnevno je pravila iste greške.

Ograničite unos prostih ugljenih hidrataAko želite da postignete brz gubitak suvišnih kilograma, morate da eliminišete unos prostih ugljenih hidrata. Beli hleb, rafinisani šećer, belo brašno i bela riža imaju opasne posledice po organizam. U potpunosti izbegavajte brzu hranu. Umesto prostih, u ishranu uvrstite složene ugljene hidrate kao što su testenina od integralnih žitarica, crni hleb, ovsena kaša i kornfleks. Ove namirnice sadrže zdrave ugljene hidrate i od suštinskog su značaja za vas, u malim količinama.

Uvrstite u ishranu nezasićene masne kiselineOmega-3 masne kiseline pripadaju grupi nezasićenih masnih kiselina koje su neophodne za ispunjavanje zahteva o hranjivosti u vašem organizmu. Različite vrste ribe, kao što su tunjevina, losos, haringa i skuša bogati su izvori omega masnih kiselina. Mlečni proizvodi, kao što su puter sa niskim sadržajem masti i sir, takođe sadrže nezasićene masne kiseline. Sočivo, mahunarke i grašak su, isto tako, odlični izvori nezasićenih masnih kiselina, piše minimagazin.

OVDE pogledajte kako izgledaju dve bliznakinje koje su platile 200 hiljada dolara da budu identične!

Veća količina proteinaPrilikom smanjivanja unosa ugljenih hidrata i masti, proteini postaju primarni izvor ishrane. Bogati izvori proteina uključuju namirnice životinjskog porekla, kao što su nemasno meso, pileća prsa, goveđa rebra i ćuretina. Takođe, obrano mleko, sadrži velike količine proteina. Pored ovih namirnica, potrebno je i da unosite veće količine voća i povrća, kako bi vaše telo dobilo dovoljne količine vlakana, vitamina i minerala.

Smršala 45 kilograma, pa je napustili prijatelji. Više o tome saznajte OVDE.

Plan najbrže dijete na svetuZapočnite dan sa čašom tople vode pomešane sa sveže ceđenim sokom od limuna. Voda sa limunom poznata je i kao odličan emulzifikator masti u organizmu. Popijte najmanje tri čaše vode u roku od jednog sata kako biste očistili organizam rano ujutro. Potrebno je da tokom dana popijete oko tri litre vode. Nikada ne preskačite doručak

Doručak

Vaš doručak bi trebao da se sastoji od jednog tvrdo kuvanog jajeta ili kajgane. Takođe, možete doručkovati ovsene pahuljice ili kornfleks sa obranim mlekom. Isto tako, možete da pojedete bananu ili voćnu salatu koja se sastoji od jabuke, dinje i avokada.

U ručak uključite što više proteina i jedite nešto manju porciju nego obično. Kuvana piletina, riba ili grilovana ćuretina zajedno sa velikom salatom odličan je izbor.

OVDE saznajte kako se pravi napitak za bržu i lakšu probavu - ključ za svež i vitak izgled.

Večera treba da bude što laganija. Preporučuje se vegetarijanski obrok. Pripremite supu kuvanjem šargarepe, kupusa, cvekle, brokolija, paradajza, zelene salate i crvenog luka. Povrće možete i peći uz minimalni dodatak maslinovog ulja.

Ako ste gladni između obroka, glad možete utoliti pomoću svežih voćnih sokova, kikirikija, krekera od integralnih žitarica i kokica. Izbegavajte fabrički proizvedene sokove, gazirane sokove i hranu koja sadrži šećer.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs