Preporodiće vas

Spas za lošu probavu: Melem za želudac sa 5 moćnih sastojaka! (RECEPT)

Zeleni smuti oteraće neprijatan osećaj nadutosti dok ste rekli "keks"
Fitnes & Nutricija
21:10h Autor:
Spas za lošu probavu: Melem za želudac sa 5 moćnih sastojaka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kako biste izbegli smetnje sa probavom, donosimo vam recept za zeleni smuti koji će neprijatan osećaj nadutosti oterati dok ste rekli "keks"! Ovih 5 moćnih sastojaka čine napitak tako posebnim:

1. Ananas olakšava razgradnju hrane u organizmu, smanjuje apetit, a zahvaljujući visokom procentu vlakana ubrzava razmenu materija u debelom crevu (što znači ravniji stomak) i odličan je izvor vitamina C i mangana.

2. Nana je takođe poznata po svojim svojstvima sprečavanja nadutosti i pospešivanja probave. Odličan je saveznik u otklanjanju osećaja težine u stomaku, smiruje želudac i sprečava grčeve u želucu i gasove.

Zeleni sok za kojim je Holivud odlepio: Manje kilograma i jači imunitet u rekordnom roku! (RECEPT)

3. Đumbir je isto sjajan saveznik kod gastrointestinalnih tegoba. Sprečava nakupljanje gasova i grčeve u crevima. Može da olakša i bolest kretanja, mučnine i da spreči povraćanje. Nakon konzumacije đumbir dospeva pravo u gastrointestinalni sistem i neutrališe kiseline, hormone i toksine.

4. Kurkuma ili indijski šafran odličan je antioksidant i pomaže kod smetnji sa probavom, kao što su nadutost i gasovi.

Najzdravija preventiva protiv raka mozga: Ove začine jedite što više!

5. Aloe vera smiruje i pročišćava sistem za varenje i pomaže kod zatvora. Ovaj zeleni "snagator" preporučuje se i kod lečenja čira na želucu, sindroma iritabilnog creva, celijakije i Kronove bolesti.

Sastojci za smuti: 130 grama spanaća, 30 grama sveže nane, 130 grama smrznutog ananasa, 2 kašike soka od aloe vere ili komadić od 5 centimetara isečen s biljke, 2 kašičice meda, komadić svežeg đumbira, oguljen i mleven, ¼ kašičice praha kurkume, 1 limeta, oguljena, 2 decilitra kokosove vode.

Priprema: Sve sastojke ubacite u blender, promešajte i popijte nakon obeda.

Očistite creva i ubrzajte njihov rad: Prirodni lek za zdravu probavu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs