Voćem do zanosnog izgleda

Jedite jabuke za savršenu liniju

Neka vaše telo bude vitko zahvaljujući ovoj dostupnoj namirnici koja vam pomaže da ranije osetite sitost, a da obezbedite dovoljno vitamina i vlakana
Nutricija 06.09.2013. - 13:10h
Foto: Shutterstock

Dijeta koja podrazumeva redovan unos jabuka već dugo je jedna od najpopularnijih za mršavljenje i održavanje vitkog izgleda. Naime, ovo voće ima veoma nizak nivo masnoća i vlakana, koja pomažu da osećate sitost.

Kada ste gladni, tada zapravo dolazi do stimulacije želuca. Mozak “daje instrukcije” da odmah potražite hranu i napunite želudac. Nakon što to i uradite, osećate sitost, čime se unos hrane odmah prekida. Odluka je na vama - da li želite da "opteretite” želudac mastima i kalorijama ili zdravim vlaknima?

Birajte namirnice koje sadrže vlakna, kao što su voće, povrće i žitarice. Jabuke, zajedno sa kruškama, spadaju u one voćke koje sadrži najviše vlakana. Voće sa visokim sadržajem vode, takođe, pomaže da ranije osetite sitost.
Nakon konzumiranja ovih namirnica, nećete biti u stanju da konzumirate neke druge, visoko kalorične namirnice.

Poznato je da jabuke regulišu nivo šećera u krvi, posebno ako ih jedete neoljuštene. Osim njih, povrće je veoma dobro za regulaciju nivoa šećera u krvi.

Jabuke sadrže i snažne antioksidante, koji mogu pomoći da snizite nivo lošeg holesterola. Prirodni sok jabuke ima nekoliko zdravstvenih prednosti: ublažava dijareju, pomaže varenje i smanjuje telesnu težinu, može pružiti zaštitu od virusnih infekcija, sprečava kvarenje zuba i bolesti desni, jača bubrege, snižava krvni pritisak, stabilizuje nivo šećera u krvi, ponaša se kao antikancerogeni agens.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...