Isprobajte

Evo kako da prestanete da jedete slatkiše: Kriza traje 3 nedelje, a posle nećete voleti ni čokoladu!

Vreme je da očistite telo od šećera sa ovom prolećnom detoksikacijom. Potrebna vam je samo čvrsta volja
Nutricija
23:26h Autor:
Foto: Shutterstok

Hajde odmah da definišemo: šećer nije zlo sam po sebi. Ali problem je u tome, da njega dodaju gotovo u sve industrijske proizvide.

 

Tako da, ako konzumirate puno prerađene hrane, to je gotovo sigurno da jedete šećera mnogo više nego što je potrebno. U principu, ako vi radikalno smanjite količinu slatke hrane (recimo zamenite je sa voćem), i prestanete da dodajete šećer u čaj ili kafu, definitivno postaćete mnogo zdraviji, energičniji i vitalniji.

 

Evo 5 prednosti, koje će se desiti u vašem životu, nakon toga što prestanete jesti šećer svesno:

 

Imaćete više energije

 

Začudo, mnogi od nas u trenucima teškog umora piju kafu sa šećerom, ili što je još gore, slatke energetske napitke, u nadi da povrate izgubljenu energiju.

 

Inače, šećer čini sve da se osetite hronično umornim. On blokira sposobnost da telo sačuva rezerve energije. Čim se svari – a za ovo će biti potrebno oko 15-30 minuta – vi ćete ponovo osećati umor i razdražljivost, pri tome jače nego ranije. I osetićete potrebu za slatkim. To je kao začarani krug, pokidati lance koje možete samo na račun radikalnog smanjivanja potrošnje šećera u čistom obliku.

 

Odrekla se mlečnih proizvoda, mesa i šećera: Žena otkriva promene koje su je šokirale! (FOTO)

 

Vaša težina će se stabilizovati

 

Šećer vas tera da jedete još više šećera. Ozbiljno, on izaziva hemijsku zavisnost. Hajde da budemo iskreni: većina prerađene hrane sadrži tone soli i tone šećera, i vaše telo zajedno sa njima konstantno gomila suvišne kalorije.

 

Šećer, takođe, provocira osećaj gladi, i tera vas sa se prejedate. Evo zašto efekat od „snikersa“ prolazi veoma brzo, i već posle sat vremena nakon užine sa ovom čokoladicom, spremni ste da pojedete slona.

 

Vaš digestivni trakt počeće bolje da obavlja svoj posao

 

Ako bi  vaši unutrašnji organi mogli da pričaju sa vama, oni bi vas sigurno zamolili da jedete što manje prerađene slatke hrane.

 

Prestaćete voleti slatko

 

To je činjenica. Šećer vas tera da želite još šećera. Ponovo i ponovo. Isključite ga iz toplih napitaka, i primetićete da ste počeli manje jesti kolačića, keksića i krofnica. Proći će neko vreme, i vi ćete biti šokirani: pre toga neverovatno ukusne torte i kolači izgledaće vam neinteresanto.

 

Vaša koža će izgledati zdravije

 

Nikako ne možete da shvatite šta se dešava sa vašom kožom, iako je stalno negujete kremama i skupocenim kozmetičkim preparatima. Višak šećera kvari kožu iznutra. Ako je u vašem organizmu hroničan višak glukoze, koža će biti suva, a telo će biti pokriveno bubuljicama. To je prirodna reakcija organizma.

 

Šta se dešava u mozgu kada umesto slatkiša pojedete voće: Eksperiment otkrio!

 

Spremni ste da započnete detoks organizma i prestanete da konzumirate šećer?

 

Počnite od malog. Jednostavno, počnite da obraćate pažnju na ono što jedete i pijete. Koliko je u tome šećera? Možda je došlo vreme da se oslobodite i  gaziranih pića?

 

Naravno, ovo nije lako. Ali, zapamtite: zavisnost od šećera prolazi za samo 3 nedelje. Ako možete njih da preživite, nakon toga „oslobodilačkog“ perioda jednostavno nećete moći ništa slatko da pojedete. Biće vam muka!

 

Glavna stvar:  budite uporni u svojoj odluci, potrudite se i obavezno ćete uspeti. Isplati se, svakako.

 

Rešite se zavisnosti od slatkiša: Mešavina 2 sastojka eliminiše parazite iz tela! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs