Zdravlje u čaši

Sprečite razvoj tumora listovima šargarepe: Evo kako da napravite lekoviti sok! (RECEPT)

Ovo lišće ima detoksikacijsko delovanje na jetru i celo telo, a bogato je nizom drugih minerala koji pozitivno deluju na čitav metabolizam, kao i na sprečavanje razvoja tumora
Nutricija
10:38h Autor:
Foto: Thinkstock

Ovu zdravu namirnicu trebalo bi maksimalno da iskoristite. Osim samog ploda, listovi šargarepe su takođe u potpunosti iskoristivi. Bogat su izvor vitamina i minerala. Prema nekim lekovitim svojstvima, listovi su čak lekovitiji od samog korena.

 

Lišće sadrži više vitamina C od korena i više vitamina K nego ijedno drugo povrće. Ima detoksikacijsko delovanje na jetru i celo telo, a bogato je nizom drugih minerala koji pozitivno deluju na čitav metabolizam, kao i na sprečavanje razvoja tumora. Ima antiseptičko delovanje i efikasno je  protiv zadaha, upala desni i kod zubobolje.

 

Pobedila rak i podmladila celo telo: Ovako se hrani Maja Volk! (RECEPT)

 

Listove šargarepe možete da koristite u salatama i omletima. Čaj od listova mrkve je odličan za čišćenje organizma. S obzirom na lekovito delovanje, listovi šargarepe koriste se u sokovima. Mlado lišće odlično ide uz jabuke i ostalo voće.

 

Sastojci za izvrstan sok za detoksikaciju: nekoliko mladih stabljika listova šargarepe, 2 komada voća (jabuka, kruška…), 2 čaše vode

 

Sve sastojke pomešajte u blenderu i popijte sveže napravljeni sok.

 

Telo vam je puno otrova: 7 znakova koje ne smete da ignorišete!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...