Eksperiment

Odlučio da godinu dana jede samo krompir: Doktori upozoravaju na strašne posledice! (FOTO,VIDEO)

Andre je odlučio da smrša tako što će jesi svaki dan, za svaki obrok, samo krompir
Fitnes & Nutricija
00:24h Autor:
Odlučio da godinu dana jede samo krompir: Doktori upozoravaju na strašne posledice! (FOTO,VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube/ Spud Fit

Andre Flinders započeo je svoj "krompir eksperiment" prvog dana januara, i nada se da će mu on pomoći da promeni odnos prema hrani i "zavisnost prema njoj” tako što će 365 dana jesti samo krompir.

"Najveći deo kalorija, skoro 99 posto, dobijaću iz krompira, a ješću samo začine i još neke stvari uz njih. Poslednjih par godina više uopšte nisam u formi. Danas sam se izmerio, i mislim da nikada nisam bio teži, vaga je pokazala 151.7 kilograma. Uopšte nisam srećan zbog toga”, izjavio je Andre.

Na ovu ideju došao je zbog toga što smatra da je navučen na hranu.

Uštipci od krompira sa tartar sosom

“Ako ste zavisni od alkohola ili droge, možete da prestanete sa njihovim konzumiranjem, to ne možete da uradite sa hranom. Zato sam odlučio da izaberem samo jednu namirnicu i držim je se”, dodaje on.

Andre krompir sprema na različite načine uz minimalno korištenje biljaka i začina, a ideja mu nije da pravi zanimljivu hranu, već naprotiv, dosadne obroke kako ne bi morao da misli na njih. Da je odlučio da iz svoje ishrane izbaci samo meso, desile bi mu se ove četiri fenomenalne stvari, ali i jedna loša.

Do sada je uspeo da izgubi 10 kilograma, ali isto tako upozorava ljude da je u pitanju samo njegov projekat, a ne uspešna dijeta koju bi ljudi trebalo da usvoje.

"Želim da poboljšam svoj odnos prema hrani. Ovo nije dijeta. Niko me ne plaća i ne pokušavam da prodam neki proizvod".

Međutim, postoje i oni koji smatraju da ovo uopšte nije pametna ideja.

Jedna od tih osoba je i profesor medicine sa Univerziteta u Melburnu Džozef Prieto koji smatra da je u pitanju veoma nezdrava stvar.

Naučno dokazano: Krompir smanjuje rizik od raka želuca!

"Svi su verovatno čuli za uravnoteženu ishranu. To znači da jedemo po malo od svega kako bismo organizmu obezbedili sve potrebne vitamine i minerale. Ako jedete samo jednu namirnicu, svom telu ne možete da pružite sve što mu je potrebno”, tvrdi on.

Kada je gubitak kilograma u pitanju, Prieto smatra da je u pitanju samo genetika.

I dok Andre tvrdi da ima više energije mesec dana od početka ovog neobičnog projekta, Prieto veruje da njegovo telo još nije ostalo bez ključnih minerala i proteina i da će prave posledice ovakvog načina ishrane biti evidentne tek za tri ili četiri meseca jer ne postoji namirnica koja našem organizmu može da pruži sve što mu je potrebno.

Smršala, prolepšala se i ostala bez muža: Promena je koštala braka! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs