Za opštu dobrobit organizma

IDEALNA GRICKALICA ZA LJUDE KOJI SU NA DIJETI: Ovu voćku možete jesti bez griže savesti

Ova voćka je odlična za one koji su na dijeti

Fitnes & Nutricija
17:55h Autor:
IDEALNA GRICKALICA ZA LJUDE KOJI SU NA DIJETI: Ovu voćku možete jesti bez griže savesti
Foto: Shutterstock

Još od davnina, ljudi sa Orijenta su pevali hvalospeve orahu zbog njegovih zdravstvenih svojstava. Danas se njegov značaj i prisustvo proširilo na sve krajeve sveta. Ipak, veliki broj osoba nije upoznat sa zdravstvenim koristima ove voćke.

Orasi su bogat izvor omega-3 masnih kiselina. Mogu biti zdrava hrana osobama koje su na dijeti, jer ubrzavaju metabolizam. Bogati su vitaminima B kompleksa, kao što su folati, riboflavin, tiamin i drugi.

Orah
foto: Shutterstock

Osim toga, orasi sadrže nekoliko minerala i hranjivih sastojaka, kao što su mangan, kalijum, cink, kalcijum, gvožđe, magnezijum, selen i bakar.

Orah se može pohvaliti i jakim adstrigentnim svojstvima. U stvari, upravo zbog toga se već godinama koriste u terapijskim masažama, aromaterapijama i kozmetičkim proizvodima.

Ova voćka je već odavno jedan od omiljenih sastojaka kolača. Međutim, nemojte da ih konzumirate samo u omiljenoj poslastici – orah, sam po sebi, ima fantastičan ukus, a sada kada znate i koliko je zdrav, verujemo da ćete ga konzumirati što češće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs