Probajte

Domaći lekovi od ljuski jajeta: Čiste krv, leče štitnu žlezdu! (RECEPT)

Ljuske od jaja sadrže 90 odsto kalcijuma i najbolji su prirodni izvor tog minerala
Fitnes & Nutricija
20:52h Autor:
Domaći lekovi od ljuski jajeta: Čiste krv, leče štitnu žlezdu! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Kalcijum ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcijum normalizuje rad nerava i mišića, reguliše otkucaje srca, omogućuje zgrušavanje krvi i podstiče san. Takođe je važan za rad imunoloških ćelija, te zdravu kožu i kosu.

Brojni su faktori koji crpe kalcijum iz organizma, a to su pre svega previše sedenja, kafa, alkohol i gazirana pića. Nedostatku kalcijuma su posebno sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja.

Ljuske od jaja sadrže 90 odsto kalcijuma i najbolji su prirodni izvor tog minerala. Telo ga lako apsorbuje jer je ljuska jajeta po hemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima. U većim dozama ne samo da leči simptome manjka kalcijuma i zaustavlja razvoj osteoporoze, već pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska te pdstiče koštanu srž na proizvodnju krvnih ćelija.

Upija i izbacuje nečistoće iz tela: Moćni prah pomešajte sa pola čaše vode i pijte!

Osim toga, ljuska jajeta sadrži gvožđe, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mlevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo delotvornu nadopunu kalcijuma. Zavisno od životne dobi, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mlevene ljuske jajeta.

Štitna žlezda

Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižider nekoliko dana. Kad se ljuske otope, procedite tečnost i pomešajte s litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana pre upotrebe. Konzumirati po jednu kašiku, dva do četiri puta dnevno nakon jela.

Šta uništava štitnu žlezdu: 7 najvećih otrova i kako ih izbaciti iz tela (RECEPT)

Gastritis, čir

Kašiku mlevenih ljuski jaja pomešajte sa kašikom šećera i kašikom mlevenog muškatnog oraščića. Uzimajte 20 dana, tri puta dnevno po jednu kašiku.

Na vrh noža mlevenih ljuski jaja pomešajte s dve kašike limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodajte decilitar toplog mleka. Uzimajte dva puta dnevno, ujutro na prazan želudac i uveče pre spavanja.

Za jačanje organizma i čišćenje krvi

Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litra vode. Vodu s ljuskama čuvati u frižideru nedelju dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dve do tri čaše vode s malo limunovog soka.

Poslastica koja leči: Kašika dnevno i ojačaćete imunitet maksimalno! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs