Uverite se sami

3 zakona za topljenje sala na stomaku: Jabukovo sirće je najbolji saveznik!

Ono sadrži prirodne kiseline koje u umerenim količinama ojačavaju imunitet, ubrzavaju metabolizam i podstiču sagorevanje masnih jastučića na kritičnim područjima tela i uravnotežuju nivo šećera u krvi nakon obroka
Fitnes & Nutricija
14:42h Autor:
3 zakona za topljenje sala na stomaku: Jabukovo sirće je najbolji saveznik!
Foto: Thinkstock

Jabukovo sirće oplemenjuje ukus salatama i drugim jelima. Možemo da ga koristimo kao sredstvo za čišćenje doma, ali u zimsko vreme nameće se i kao saveznik za detoksikaciju i gubljenje kilograma koje smo nakupili tokom prazničnih gozbi.

Jabukovo sirće je moćan kućni saveznik koji ne košta mnogo, a izbeljuje zube, ubija korov, čisti različite površine u domu i neutrališe neprijatne mirise. Međutim, poznat je i kao odličan "alat" za gubitak kilograma i detoksikaciju organizma.

Ono sadrži prirodne kiseline koje u umerenim količinama ojačavaju imunitet, ubrzavaju metabolizam i podstiču sagorevanje masnih jastučića na kritičnim područjima tela i uravnotežuju nivo šećera u krvi nakon obroka.

Brzi detoks za mršavljenje: Dva napitka koji tope kalorije! (RECEPT)

Ali da biste uživali u blagodetima ovog kiselog čudotvorca, valja ga konzumirati na pravilan način.

1. Uzimajte jabukovo sirće nakon jela

Uzimanje jabukovog sirćeta na prazan želudac i pre obroka razoriće želudačne kiseline u vašem organizmu i izazvaće mučninu. Umesto toga, popijte ga nakon obroka, ali kada ste još uvek gladni i razmišljate o nekom kaloričnom dezertu. Na taj način sprečićete prejedanje, a istovremeno ubrzati metabolizam i rad sistema za varenje.

Napitak koji rešava telo toksina i masti: Fantastični rezultati za mesec dana! (RECEPT)

2. Napravite pravu mešavinu

Jabukovo surće je efikasan samo ako ga uzimate u umerenim količinama. Stručnjaci predlažu da ga konzumirate jednom dnevno, nakon većih obroka poput ručka ili večere. Najbolje bi bilo da napitak za gubitak kilograma smućkate od jedne kašike jabukovog sirćeta i 230 ml obične vode, ali od njega možete da napravite i ukusan sok s grejpfrutom.

3. Pijte jabukovo sirće na slamčicu

Ne pijte jabukovo sirće samo, jer će njegove kiseline da "sprže" vaše grlo i usta. Da biste dodatno smanjili izloženost usne duplje kiselinama jabukovog sirćeta, rastvor s vodom ispijajte kroz slamčicu.

Ispirajte kosu jabukovim sirćetom: Rezultati će vas oduševiti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs