Najmrskiji neprijatelj ženske figure

Šta sve radi za i protiv celulita: Jabuka uklanja, šećer dodaje

Najbolji početak borbe protiv celulita je redovna šetnja prirodom. Uspehu će doprineti i toplo-hladno tuširanje, te puno svežeg voća i povrća u jelovniku
Fitnes & Nutricija
10:34h Autor:
Šta sve radi za i protiv celulita: Jabuka uklanja, šećer dodaje
Foto: Shutterstock

Mrski jastučići manje su vidljivi na tamnoj, osunčanoj koži. Ali, umesto prekomernog izlaganja štetnim sunčevim zracima, radije odaberite zdraviju varijantu - sredstva za samopotamnjivanje, savetuju stručnjaci. Ukoliko želite da se, ipak, ozbiljnije uhvatite u koštac sa celulitom, u borbu je najvažnije krenuti neopterećeno. Umesto svakodnevnog detaljnog analiziranja kože bedara i trbuha, koncentrišite se na male, ali dugoročne promene navika, što će pokazati vidljive rezultate.

Celulit je najmrskiji neprijatelj ženske figure, a usprkos bogatstvu, teško ga se rešavaju i zvezde. Međutim, to ne znači da će senzualna Bijonse (Beyonce) pred publikom panično skrivati svoje obline ili da će poznate mršavice, poput Kejt Mos (Kate Moss) zbog vidljivog celulita odustati od nošenja “vrućih pantalonica”. Promena u glavi će rezultovati promenom i na telu, tvrde stručnjaci. Stoga, za početak prošetajte prirodom uživajući pritom u sočnoj zelenoj jabuci.

Sunce samo pogoršavaSunčanje može poprilično istaknuti celulit, upozoravaju stručnjaci. Nakon samo četiri minuta izlaganja jakom letnjem suncu, elastinska i kolagenska kožna vlakna počinju da propadaju, zbog čega se koža stanjuje, a celulit postaje još vidljiviji.

Pektin u jabuci bori se protiv holesterolaJabuka sadrži vodu, vitamine, minerale i vlakna koji regulišu probavu, a pojačavaju i izlučivanje mokraće. Pektin u jabuci lako je topiv u vodi, a bubreći, “zarobljava” molekule holesterola izbacujući ga iz organizma.

Najgori neprijatelj je šećerOsim što goji, šećer stvrdnjuje kolagen, te se čini da kolagenska vlakna potiskuju prema površini kože. Masnoća tako postaje još vidljivija. Uz to, šećer usporava cirkulaciju. Zato je hranu bogatu šećerom najbolje izbegavati.

Dan počinje "citrusnim buđenjem"Bez vode nema ni uklanjanja celulita. Dobro je popiti barem litar vode i nekoliko biljnih čajeva svaki dan. Dan je najbolje započeti ispijanjem čaše tople vode u koju ste dodali sok sveže iscijeđenog limuna.

Kombinovani tuš za bolju cirkulacijuOsim “citrusnog” buđenja, stručnjaci preporučuju rano jutarnje naizmenično hladno-toplo tuširanje. Takav kombinirani tuš će istog trenutka podstaknuti cirkulaciju i ubrzati protok limfe, objašnjavaju.

Aromaterapija za glatku kožuKućna masaža esencijalnim uljima grejpa, crnog bibera i smreke podstaći će eliminaciju otrova iz tela. Ulja žalfije i ruzmarina ubrzaće cirkulaciju, a ulje čempresa deluje snažno protiv zadržavanja tečnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs