Probajte, ništa ne gubite

Kašika dnevno je sasvim dovoljna: Moćna tečnost topi salo i ubrzava metabolizam!

Acetična kiselina, koja je glavni sastojak ove sjajne tečnosti, može uticati na način na koji telo razlaže skrob
Fitnes & Nutricija
01:32h Autor:
Kašika dnevno je sasvim dovoljna: Moćna tečnost topi salo i ubrzava metabolizam!
Foto: Shutterstock

Ako želite da izgubite suvišne kilograme i popravite svoje zdravlje, ne bi bilo loše da pri ruci imate jabukovo sirće, piše Stvarukusa.rs.

Naučno istraživanje objavljeno u časpisu Journal of Functional Foods je pokazalo da ispijanje male količine jabukovog sirćeta pre obroka može smanjiti nivo šećera u krvi.

Ispitanici koji su pre jela pili kašiku jabukovg sirćeta rastvorenu u 220 ml vode imali su u krvi niži nivo glukoze u poređenju sa osobama koje nisu konzumirale ovaj napitak.

Vođa studije sprovedena na univerzitetu u Arizoni, Kerol Džonson je izjavio da acetična kiselina, koja je glavni sastojak jabukovog sirćeta, može uticati na način na koji telo razlaže skrob. I upravo to svojstvo acetične kiseline čini jabukovo sirće odličnom dijetalnom namirnicom.

Đumbirova voda za mršavljenje: Najzdraviji napitak koji topi salo! (RECEPT)

Izaberite pravo sirćeNe morate se ograničiti samo na jabukovo sirće jer i druge vrste sirćeta sadrže acetičnu kiselinu. Važno je da izaberete sirće na čijoj deklaraciji piše da ima 5% kiseline.

Ne preterujte s količinomUzimanjem previše sirćeta može da ošteti vaše grlo. Sigurna doza je kašika sirćeta razmućena u 220 ml vode. Umesto ove mešavine, možete jednostavno sirće dodati salati i tako uživati u zdravstvenim blagodetima ove namirnice.

Ne očekujte čudaI pored toga što utiče na razlaganje skroba, jabukovo sirće nije magičan napitak koji će neutralisati sve masne naslage i da ćete moći da uživate u visokokaloričnoj hrani u neograničenim količinama bez posledica. Uz jabukovo sirće nećete gubiti 3 kilograma endeljno, prvi rezultati se mogu primetiti i nakon 3-4 meseca.

Precizna formula za mršavljenje koja zaista pali: Za doručak jedite samo ovo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs