Istraživanje pokazalo

Naučno dokazano: Krompir smanjuje rizik od raka želuca!

Unošenjem 50 grama ovog vitamina svaki dan smanjujete rizik od raka za 8 odsto
Nutricija 29.11.2015. - 20:59h Autor: novi.ba
Foto: Shutterstock

Naučnici su dokazali da ljudi koji jedu velike količine belog povrća imaju veće šanse da izbegnu rak želuca.

 

Naime, u studiji sprovedenoj na jednom kineskom univerzitetu, naučnici su došli do saznanja da konzumiranje kafriola, krompira i luka smanjuje rizik od raka želuca, ali da pivo, alkoholna pića, so i konzervisana hrana povećavaju rizik od ove opake bolesti.

 

Kupus, kelj i celer su takođe preventiva protiv karcinoma želuca.

 

Oni su istakli da povrće koje sadrži vitamin C, koji se nalazi i u krompiru, deluje kao antioksidant protiv ćelijskog stresa, a da unošenjem 50 grama ovog vitamina svaki dan smanjujete rizik od raka za 8 odsto.

 

Izbacite sve otrove iz tela za 3 dana: Metod koji sprečava rak, izbacuje masnoće i višak vode!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...