Zdravi zalogaji

Novi Čokolino sa pet vrsta žitarica!

Lino dečija hrana – ukusni užitak od najranijeg detinjstva
Fitnes & Nutricija
10:26h
Novi Čokolino sa pet vrsta žitarica!

Pravilna ishrana male dece nije nimalo lak zadatak imajući u vidu svakodnevne savete koji se dobijaju od lekara, porodice ili prijatelja. Dnevna trka za izbalansiranom ishranom postaje sve veći izazov, posebno za novopečene roditelje koji tek uvode decu u svet novih ukusa. Zato je tu Lino dečija hrana, koja je više od jela jer pruža zadovoljstvo i užitak od najranijeg detinjstva.

Mali gurmani ponekad nerado jedu ono što je za njih zdravo. Zato je Lino kreirao dečiju hranu koja sadrži sve sastojke neophodne za rast i razvoj deteta, a ujedno je i njihova omiljena poslastica.

Žitarice u ishrani obezbeđuju veći deo energije. U pitanju su složeni ugljeni hidrati, koji čine osnovu piramide ishrane i glavno telesno „gorivo“. Oni detetu obezbeđuju energiju za igru i razne druge aktivnosti. Kako bi mališani uživali u žitaricama od najranijeg uzrasta Lino je stvorio dečiju hranu sa dodacima čokolade, keksa, meda ili voća.

Prvi izbor za pripremu Lino dečije hrane su žitarice koje ne sadrže gluten: pirinač, kukuruz i proso. Kako dete odrasta uvode se žitarice koje sadrže gluten: pšenica, ječam, raž i zob. Sa navršenih 12 meseci deca razvijaju slobodu ličnog izbora i nisu preterano zainteresovana za hranu jer im je sva pažnja usmerena na razotkrivanje tajni sveta oko sebe. Zbog toga je bitno da svaki obrok bude bogat hranljivim materijama, a mleko, žitarice, voće i povrće moraju biti sastavni deo dnevnog jelovnika.

Novi Lino Junior Čokolino je jedinstveni proizvod na našem tržištu koji sadrži nutrijente potrebne deci od prve do treće godine starosti. Novi Čokolino multi-grain bazira se na pet vrsta žitarica i sadrži pšenicu, rižu, kukuruz, proso i zob. Ova receptura obogaćena vitaminima i mineralima je idealna za svakodnevnu ishranu dece prvenstveno kao hrana za doručak, ali mališani će je obožavati i kao užinu ili večeru.

Pored toga što zadovoljava stroge kriterijume i dece i roditelja, Lino dečija hrana prolazi više od 200 kontrola i pouzdan je izbor za sve roditelje. U cilju obezbeđivanja besprekorne zdravstvene ispravnosti, hranljivosti i kvaliteta, kontrolišu se sirovina, okolina, tehnološka oprema, proces proizvodnje, proces pakovanja, kao i funkcionalne i nutritivne vrednosti gotovog proizvoda.

Deca znaju da medvedić Lino za njih uvek sprema nešto fino, a odrasli su sigurni da su ukusni Lino obroci pouzdano hranljivi i zdravi pa se čak ni sami ne odriču ove poslastice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs