Jednostavno i bezbedno

Rešite se gorušice: 8 kućnih lekova

Voda, soda bikarbona, pojedino voće i začini, samo su neki od mogućih rešenja za oslobađanje od ovog nimalo prijatnog stanja
Fitnes & Nutricija
21:06h Autor:
Rešite se gorušice: 8 kućnih lekova
Foto: Shutterstock

Simptomi gorušice uključuju nelagodu u želucu, osećaj peckanja u grudima, nadimanje i mučninu. Postoji nekoliko lekova za ovo, nimalo prijatno stanje, koje možete da kupite u apotekama. Međutim, preporučljivo je da probate jednostavne i bezbedne kućne lekove za rešenje ovog problema.Soda bikarbonaPrirodni antacid koji skoro svako od nas ima u kući je soda bikarbona. Pomešajte malu količinu ovog praha u čaši vode. Ova mešavina trenutno neutrališe želudačnu kiselinu.

VoćeBanana, sveža ili sušena, može da ublaži gorušicu. Jabuke stvaraju efekat hlađenja u stomaku, a takođe je efikasno i jabukovo sirće pomešano sa vodom.

Orašasti plodoviBademi i drugi orašasti plodovi veoma su delotvorni protiv gorušice, jer skupljaju kiselinu u želucu.

VodaPijte velike količine vode, kada se pojave blagi simptomi gorušice. Ovo je najlakši kućni lek za ovo neugodno stanje. Topla voda će razrediti jake kiseline u želucu.

Biljni čajČajevi od kamilice i đumbira efikasno neutrališu želudačnu kiselinu. Đumbir, takođe, pomaže kod mučnine, te smanjuje nadutost.

KurkumaKurkuma nije samo dobar antiseptik već i poboljšava varenje, te sprečava povećano lučenje kiselina.

ZačiniCimet i kardamon, ako ih dodate u čaj, mogu da vam pomognu da se rešite gorušice. Ove začine dodajte dok kuvate čaj, a ne naknadno, kada je čaj već gotov.

MlekoHladno mleko ima veliki uticaj na smanjenje osećaja peckanja u stomaku, koji nastaje usled gorušice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs