Lek za mnoga oboljenja

Jabukovo sirće: Kašika na dan čisti sinuse i olakšava probavu

Brojne su zdravstvene prednosti ovog sirćeta, a između ostalog pomaže i kod lečenja gorušice, ublažavanja bolova od artritisa i noćnih grčeva u nogama
Fitnes & Nutricija
08:02h Autor:
Jabukovo sirće: Kašika na dan čisti sinuse i olakšava probavu

Jabukovo sirće se smatra lekom za mnoga oboljenja. Uzimanjem jedne ili dve kašike dnevno, možete ublažiti mnoge zdravstvene probleme. Ali, važno je da ono bude organsko. Evo koje su to zdravstvene prednosti od njegovog konzumiranja. 1. Ublažava grčeve u stomaku i pomaže kod retke stoliceProbiotici iz sirćete pomažu kod proliva, a pektin iz jabuke ublažava grčeve u želucu. Pomešajte kašičicu ili dvie sa vodom ili prirodnim sokom da biste dobili najbolje rezultate.

2. Sprečava probavne smetnjeJednostavno pomešajte kašičicu meda i jabukovog sirćeta u šoljici vode i pijuckajte polako, pola sata pre jela koje vam je teže za varenje.

3. Ublažava noćne grčeve u nogamaPomešajte kašiku ovog sirćeta sa medom i polako popijte pre odlaska u krevet. Noćni grčevi bi trebalo da vas više ne gnjave. To uradite svake večeri pre spavanja.

4. Otvara sinuseNos vam je zapušen zbog alergije ili nekog drugog razloga? Pomoći će pomešana kašika jabukovog sirćeta u čaši vode.

5. Daje energijuAminokiseline koje sadrži ometaju skupljanje mlečne kiseline nakon vežbanja ili drugih intenzivnih telesnih aktivnosti. Osim toga, jabukovo sirće je puno elektrolita koji ublažavaju osećaj umora. Kašičica ovog sirćeta u hladnoj vodi ima isto energijsko dejstvo, ali za razliku od kupovnih sportskih napitaka, nema dodatnog šećera, veštačkih boja i ukusa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs