Zdravi zalogaji za miran san

Ovo su najbolje namirnice za ponoćnu glad

Ukoliko ne možete da pobegnete od večere u kasne sate, birajte hranu koja će vam poboljšati san, a sačuvati vas od viška kilograma.
Fitnes & Nutricija
02:56h Autor:
Ovo su najbolje namirnice za ponoćnu glad
Foto: Shutterstock

Krčenje stomačića nam se često javlja u ponoć i jedino rešenje je da ga umirimo. To ne znači da bi trebalo da pojedemo nešto kalorično, već samo nešto “pametno”. Birajte hranu, koja će vam pomoći da proizvedete melatonin, hormon potreban za zdrav san. Zato, preporučujemo ove zdrave zalogaje.

VišnjeIstraživanja su pokazala da vam one mogu pomoći da utonete u san. Ovo voće sadrži već pomenuti melatonin i zato osobe koje piju sok od višnje imaju lepši san. Ukoliko baš niste ljubitelj svežih višanja ili soka, i suve imaju isti efekat.

Mlečni proizvodiOve namirnice sadrže velike količine triptofana, koji izgrađuje melatonin i kalcijum. To vam može pomoći da zaspite. Šolja toplog mleka, nije “prazna priča”, a može umiriti i glad.

PirinačDobar je jer sadrži i melatonin, i triptofan. Zato su najbolja ponoćna grickalica – kolutići od ekspandirane riže, koje možete da kupite u gotovo svim supermarketima ili prodavnicama zdrave hrane. Neka vam budu pri ruci.

ZobDa je zobena kaša dobra za probavu i kao dijetalni proizvod već znamo, ali može vam pomoći i da smirite “orkestar” u stomaku. Zobeni keksić i šolja mleka, i već ste utonuli u slatke snove.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs