Nećete osetiti glad

Smršajte uz grožđe za četiri dana

Ovo voće je veoma bogato kalorijama, ali vam i pored toga može pomoći da za 4 dana izgubite 2 kilograma. Bitan element dijete je i aktivan stil života
Fitnes & Nutricija
20:40h
Smršajte uz grožđe za četiri dana
Foto: Thinkstock

Kod dijete na bazi ovog ukusnog voća, nećete osetiti glad, naprotiv, bićete siti kao da ste pojeli porciju za troje. Za 4 dana, možete izgubiti 2 kg, ukoliko se budete pridržavali plana ishrane. Grožđe ima izuzetna zdravstvena svojstva, zahvaljujući kojima će vaša ishrana biti izbalansirana, a organizam pročišćen od toksina. Ova voćka je bogata vitaminima, mineralima, voćnim kiselinama, kao i polifenolima, antioksidantima koji štite kožu od starenja. Bitan element ove dijete je fitnes, odnosno aktivan stil života koji će vam pomoći da izgubite nataložene kalorije. Međutim, pre nego što krenete sa ovom dijetom, konsultujete se sa lekarom, prenosi ženski portal Aliaco.

Prvi danZa doručak pojedite musli sa grožđem, pomorandžama i jogurtom. Pomešajte 150 g jogurta, jednu supenu kašiku muslija, pola pomorandže i 100 g crnog grožđa.

Za ručak salatu od bundeve ili tikvica i grožđa. Umešajte 250 g tikvica, 100 g grožđa, 150 g zelene salate i jednu supenu kašiku mlevenih oraha. Isecite bundevu na kockice i malo propržite na puteru.

Večerajte voćnu salatu od 100 g belog grožđa, 50 g ananasa, četvrtine papaje, jedne supene kašike limunovog soka, četvrtine čaše vode. Možete dodati i parče belog pilećeg mesa.

Količina kalorija ovih obroka za prvi dan dijete iznosi 800 do 850.

Drugi dan Za doručak pomešajte 150-200 g jogurta i supenu kašiku limunovog soka. Umutite mikserom i u smesu dodajte 150 g grožđa.

Ručak neka vam bude pirinač sa škampima: 5 supenih kašika pirinča, 100 g grožđa, 5-6 malih škampi. Skuvajte pirinač i dodajte grožđe. Malo propržite škampe na maslinovom ulju, dodajte malo soli i bibera i dodajte na tanjir uz pirinač i grožđe.

Večerajte krompir sa povrćem: 100 g krompira, 1 šargarepa, malo celera. Dinstajte povrće 10-15 minuta. Dodajte malo soli, lovorovog lista i bibera po vašem ukusu i prelijte kašičicom kisele pavlake. Nakon ovog jela, pojedite malo grožđa.

Zbir kalorija za drugi dan iznosi 750-780.

Treći danZa doručak pojedite sendvič sa krem sirom. Namažite deblji sloj krem sira na parče hleba i preko stavite malo grožđa (30-50 g).

Za ručak ribu sa kuvanim kiselim kupusom i grožđem: 150 g kiselog kupusa, 1 luk, 300 g fileta ribe, 50 g crnog grožđa. Dinstajte kupus i luk na maslinovom ulju 10-ak minuta. Dodajte ribu i grožđe i dinstajte ponovo. Začinite biberom.

Za večeru žele od grožđa: 5 g želatina, 150 ml soka od grožđa, 50 g grožđa i pola jabuke. Potopite želatin u malu posudu prokuvane vode i potom ga rastvorite u soku od grožđa. Naspite tečan žele u posudu sa grožđem i komadićima jabuke. Držite u frižideru sat vremena.

Zbir kalorija u toku trećeg dana dijete iznosi 650-700.

Četvrti danZa doručak pojedite hleb sa sirom i grožđem: 100 g sira posolite i stavite bibera po želji, potom ga stavite na parče hleba. Začinite ga mladim lukom. Nakon toga, pojedite 100 g grožđa.

Za ručak palačinke sa grožđem. Za testo su vam potrebne 2-3 kašike brašna, 100 g vode i jedno jaje. U palačinke stavite 100 g surutke, supenu kašiku kisele vode, 50 g grođža. Začinite mlevenim cimetom.

Večera - ćuretina sa povrćem i pečurkama. Za to vam je potrebno 50 g ćurećih grudi, 100 g brokolija, 1 šargarepa, 50 g šampinjona, 2 supene kašike kisele pavlake, 50 g crnog grožđa. Propržite ćureće grudi, Brokoli kuvajte 2-3 minuta. Izrendajte šargarepu i iseckajte šampinjone na polovine. Sve stavite na tiganj i dinstajte 10 minuta. Na kraju, dodajte malo kisele pavlake i grožđa. Takođe, možete dodati i malo kuvanog pirinča.

Zbir kalorija iznosi 800-850.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs