Pitanje za lekara

Odgovor našeg nutricioniste: Šta može da zameni povrće u ishrani!

Na pitanje naše čitateljke odgovorila je Dragana Miljković, nutricionista Doma zdravlja Dr Ristić - MediGroup
Fitnes & Nutricija
21:26h Autor:
Odgovor našeg nutricioniste: Šta može da zameni povrće u ishrani!
Foto: Shutterstock

Ukoliko vas nešto muči, postavite pitanje lekarima MediGroup-e: Doma zdravlja Bulevar, Doma zdravlja Jedro i Doma zdravlja Dr Ristić. Više o tome saznajte OVDE.

Pitanje za nutricionistu:

Imam pitanje u vezi sa ishranom. S obzirom na to da ne jedem povrće (osim krompira) i da imam problema prvenstveno sa pokušavanjem i isprobavanjem bilo kog povrća, jer mi se javlja neka čudna reakcija kao nagon za povraćanje, pa čak i na miris graška, šargarepe itd. Da li je moguće da normalno funkcionišem bez njih? Jer ih ne jedem već više od 15 godina. I da li mogu da ih nadoknadim u vidu nečega? Ili da ih jedem u nekom praškastom obliku?

Unapred Vam hvala na odgovoru.

Odgovor našeg nutricioniste:

Poštovana,

Adekvatna zamena za povrće - ne postoji. S obzirom na to da je povrće bogato vitaminom C, ovaj vitamin možete da unesete putem svežeg voća. Predlažem da probate sa šejkovima voća i povrća - tako nećete osetiti ukus povrća, a biće vam ukusnije zbog voća. Na primer šejk od banane, spanaća, kivija i krastavca ili cvekle, šaragrepe i jabuke ili sok od paradajza itd. Čaša šejka vam može biti međuobrok, užina.

Dragana Miljković, nutricionista Doma zdravlja Dr Ristić - MediGroup

Napomena: Odgovori lekara nisu zamena za odlazak na pregled, dijagnozu ili terapiju, niti medicnsku konsultaciju. Isključivo su informativnog karaktera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs