Probajte

Kad jednom skuvate čaj od šipurka i badema, pićete ga stalno: Evo zašto je dobar!

U ovaj čaj dodajte mleko, cimet i med i sa uživanjem ispijajte ovaj aromatični napitak
Nutricija 28.09.2015. - 20:04h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Čaj od šipurka iz kojeg nisu izvađene semenke, ili čaj samo od semenki (75 g za 1/2 l vode) izvanredno je sredstvo za ublažavanje bola, a pomaže i kod peska i kamena u žuči.

 

Dobro oprani, a potom osušeni plodovi i semenke usitne se i stave u hladnu vodu da odstoje nekoliko sati, a onda se u istoj vodi kuvaju oko 45 minuta.

 

Listom smokve izlečite dijabetes, a plodom upalu pluća! (RECEPT)

 

Potom se tom uvarku doda malo meda, cimeta, mleka i nekoliko gorkih badema, kad još jednom uvri

– dobija se aromatičan, veoma ukusan čaj, koji se preporučuje starijim ljudima jer obezbeđuje dodatnu snagu, a onima koji su nemoćni, posle operacije ili teške bolesti.

 

Od semenki opranih od dlačica i potom osušenih priprema se čaj koji je lek protiv groznice, crevnog katara, bolesti mokraćnih kanala, velikog kašlja.

 

Lišće višnje potopite u pivo i skuvajte: Rešava sve vaše probleme! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...