Promenite navike

Vitka i sita: Dijetalna zamena za hleb, krompir i testeninu!

Ako vam nedostaje ideja, a ne želite da ostanete gladni, isprobajte zamene za hleb, testeninu i krompir, sa minimalno kalorija i maksimalno nutritivnih sastojaka
Fitnes & Nutricija
20:56h Autor:
Vitka i sita: Dijetalna zamena za hleb, krompir i testeninu!
Foto: Shutterstok

Svi koji žele da zadrže vitku liniju ili da se reše pokojeg kilograma viška, trebalo bi da vode računa o tome šta i koliko jedete.

Ako vam nedostaje ideja, a ne želite da ostanete gladni, isprobajte zamene za hleb, testeninu i krompir, sa minimalno kalorija i maksimalno nutritivnih sastojaka, koje možete jesti koliko god i kad god želite.

Zamena za krompir

Karfiol je namirnica koja se može pripremati na bezbroj načina, a ne sadrži gotovo nikakve masnoće. Ima vrlo malo ugljenih hidrata i kalorija, pa je zato idealna zamena za krompir. Skuvajte je i pripremite kao krompir i pretvorite u pire. Isto tako, kuvani karfiol začinjen sa malo soli, bibera, maslinovog ulja i sirćeta postaje najukusnija salata koju možete jesti i samu.

7 dana po dve šoljice za potpuno ravan stomak: Jeftin napitak za savršen stuk!

Zamena za hleb

Ova ukusna i vrlo popularna namirnica usko je povezana sa gojenjem. Ako ste i vi zavisnik od hleba i ne možete ni da zamislite obrok bez njega, postoji alternativa - reč je o hlebu bez trunke brašna, koji je vrlo ukusan i jednostavan za pripremu. Recept preuzmite OVDE.

Zamena za testeninu

Testenina je mnogima glavni deo brzinskog obroka, koji se može pripremiti za svega pola sata. Ali, iako je vrlo ukusan dodatak jelima, testo nije prijatelj vaše linije, posebno ako planirate da izgubite pokoji kilogram viška. Jednostavno, testeninu zamenite, na primer, špagetama od tikvica.

Ukusne recepte sa tikvicama pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs