Jednostavne navike

5 načina za momentalno bolje zdravlje: Limun, probiotik i više sna čuda čine!

Za primetne rezultate je potrebno vreme, a to može da frustrira, pogotovo ukoliko ga nemate dovoljno ili ako ste po prirodi nestrpljivi. Međutim, probiotici, čaša vode sa limunom, šejk, joga i makar jednom nedeljno odlazak ranije u krevet mogu da učine mnogo toga za vaše zdravlje
Medicina
23:16h
5 načina za momentalno bolje zdravlje: Limun, probiotik i više sna čuda čine!
Foto: Shutterstok

Svakako može da bude teško ukoliko želite da poboljšate svoje zdravlje i fizičku spremnost u kratkom vremenskom roku. Za primetne rezultate je potrebno vreme, a to može da frustrira, pogotovo ukoliko ga nemate dovoljno ili ako ste po prirodi nestrpljivi.

Međutim, pomoću ovih 5 stvari na brz način možete da unapredite fizičko stanje gotovo momentalno:

1. Uzimajte probiotik

Probiotici, bez sumnje, deluju brzo i efikasni su kada je u pitanju vaš probavni sistem. Razlog tome je što sadrže veliku količinu dobrih bakterija (25 miliona), koje su poznate kao crevna mikroflora. Ako ste ikada imali stomačne probleme bilo koje vrste - dijareju, sindrom nervoznih creva ili nešto slično - probiotici mogu da vam omoguće da održite zdrav probavni sistem, jer uravnotežuju nivo bakterija koji je iz nekog razloga bio ometen, a naročito se preporučuju nakon uzimanja antibiotika. Sem toga, probiotici su dobri za vaše celokupno zdravlje.

O 5 prirodnih probiotika možete da pročitate OVDE.

2. Pijte čašu vode sa limunom na početku svakog dana

Čaša tople vode sa pola isceđenog limuna može da vam promeni život i zdravlje u velikoj meri - aktiviraće vam probavni sistem, poboljšaće vam imunitet, dati vam energiju, a može i da vam uravnoteži PH nivo.

3. Konzumirajte zeleni šejk svakog dana

Pobrinite se da napravite ukusan šejk da biste unosili dnevnu dozu voća i povrća u jednoj čaši. Konzumirajte ga u toku doručka, ili ga lagano ispijajte u toku popodneva. Telo će vam biti zahvalno na tome - momentalno ćete se osetiti zdravije zahvaljujući tim namirnicama.

4. Praktikujte jogu

Možda će vam trebati malo više vremena pre nego što počnete da osećate koristi od određenog sporta ili fizičke aktivnosti. Međutim, mnogi se nakon samo jednog časa joge osećaju mnogo svežije. Slično je i sa drugim opuštajućim aktivnostima, kao što je meditacija ili šetnja u parku, pored reke ili na plaži. To može da napravi čudo za vaš um i da povrati zdrav tok misli, istovremeno vas udaljavajući od stvari koje nisu vredne vašeg stresiranja.

Kako da vežbate jogu kod kuće saznajte OVDE.

5. Idite na spavanje ranije

Poprilično je teško da baš svake večeri idete u krevet ranije. Nema dovoljno vremena u toku dana da se sve završi i pre nego što primetite, jedva ćete se dovući u krevet posle ponoći, ko zna koje veče po redu. Ali to nije razlog da bar jedno veče u toku nedelje ne odredite za raniji odlazak na spavanje, kada nema ničeg zanimljivog na televiiji i kada ni vi, ni vaša okoline ne želite da radite ništa. Večerajte u 18:30, smestite decu u krevet i već u 21 čas možete da se ušuškate. Ujutru ćete se osećati kao da ste vežbali, popili tri zdrava šejka i uzeli multivitamin.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs